GALA magasin
You Are Reading
Kungaparet med vid ”Världens musik och mat” på Stenhammar
0
Kungligt

Kungaparet med vid ”Världens musik och mat” på Stenhammar

Kungaparet

Igår närvarade kungen och drottningen vid evenemanget Världens musik och mat på Stenhammar. Stenhammar är ett jord- och skogsbruk i Södermanland som drivs av kungen. Till evenemanget ”Världens musik och mat” bjöds allmänheten in till Stenhammar för en dag med musikunderhållning och mat från olika delar av världen.

Dagen inleddes med att kungen höll ett tal:

”Det finns ett ordspråk som säger att ”en främling är bara en vän du inte träffat ännu”. Det är tänkvärt tycker jag.

När jag ser ut här från scenen ser jag både gamla, nya och blivande vänner. Väldigt trevligt att ni är så många! Tack för att ni valt att komma hit i dag.”

Kungaparet StenhammarStenhammarKungaparet

På scen uppträdde bland andra Flen Världsorkester som är ett integrations- och musikprojekt. Evenemanget arrangerades av Stenhammars godsförvaltning, Lida gård och Flens kommun.

Om Stenhammar
Stenhammar ligger i Södermanland, strax utanför Flen. På egendomen bedrivs i dag ett modernt jord- och skogsbruk. Enligt testamente av Robert von Kræmer tillföll Stenhammar staten 1903 för att disponeras av en medlem av Kungahuset med arvsrätt till kronan. Prins Wilhelm blev förste statsarrendatorn på Stenhammar fram tills sin död 1965, då det övertogs av dåvarande kronprins Carl Gustaf.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA