GALA magasin
You Are Reading
Aktiv dag för kronprinsessan Victoria – se bilder!
0
Kungligt

Aktiv dag för kronprinsessan Victoria – se bilder!

Idag inledde kronprinsessan Victoria dagen med en stadsvandring i Helsingborg. Därefter besökte Kronprinsessan Dunkers kulturhus för en presentation om de senaste tio årens arbete med att utveckla Helsingborg till att bli en av Europas mest innovativa och gröna städer. Kronprinsessan fortsatte dagen på H22 med att besöka ett antal utställningar och paviljonger.

Space to Innovate

De senaste åren har Helsingborg stad, näringsliv, föreningsliv, akademi och invånare arbetat tillsammans för att utveckla framtiden välfärdstjänster och stadsutvecklingslösningar. Just nu pågår 300 innovationsinitiativ i staden och några av dem visas upp i utställningen Space to innovate som Kronprinsessan fick en guidad tur genom.

Kronprinsessan besöker H22 i Helsingborg där representanter från staden Linz i Österrike förevisar en robothund i montern Urban Brilliance.

Urban brilliance

I utställningen Urban brilliance samlas under H22 representanter från tio av världens mest innovativa städer. Syftet är att tillsammans dela med sig av idéer och lära av varandra. Kronprinsessan fick vid besöket ta del av några av de besökande ländernas satsningar.

Havoteket

I paviljongen Havoteket fick Kronprinsessan ta del av den utställning som byggts upp där barn och vuxna kan ta del av livet under ytan. Syftet med utställningen är att genom upplevelser väcka engagemang och intresse för marina hållbarhetsfrågor.

Magasin 405

Besöket i på H22 avslutades på Magasin 405 där Kronprinsessan tog del av tre satsningar som Helsingborg stad gör tillsammans med Ikea med fokus på bland annat social hållbarhet, stadsutveckling, handel och logistik.

Foto: Pelle T Nilsson/ Swedish Press Agency