GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessparets stiftelse arrangerade seminarium på Slottet
0
Kungligt

Kronprinsessparets stiftelse arrangerade seminarium på Slottet

Kronprinsessparet

Igår deltog kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid ett seminarium om musiken och rörelsens betydelse för ungas psykiska välbefinnande. Seminariet arrangerades i Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet med Kronprinsessparets stiftelse som arrangör.

Att främja god hälsa för barn och unga är ett av Kronprinsessparets stiftelses fokusområden. Syftet med dagens seminarium var att inspirera och beröra frågeställningar om kopplingen mellan hjärnan, känslor och hur musik och rörelse kan ha en positiv påverkan på ungas välbefinnande.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan inledde seminariet med ett tal där hon bland annat sa:

Jag hoppas att dagens seminarium ska bidra till ökad kunskap och nya idéer kring hur vi kan stärka ungas psykiska välbefinnande, och hur musik och rörelse kan användas i det arbetet.

Moderator vid seminariet var Sarah Dawn Finer och medverkade gjorde bland andra överläkaren Anders Hansen samt professorn Eva Bojner Horwitz. Inbjudna gäster till seminariet var representanter från näringslivet, musikbranschen, ideella organisationer och ungdomar.

Kronprinsessparet
Seminariets moderator, artisten Sarah Dawn Finer, framförde låten ”Some Kind of Peace”.

Seminariet arrangerades av Kronprinsessparets stiftelse i samarbete med Tim Bergling Foundation, MIND och Kungl. Musikaliska akademien samt med stöd från Kronprinsessan Victorias stiftelse för vetenskaplig forskning och utbildning.

Kronprinsessparet

Kronprinsessparets stiftelse
Kronprinsessparet skapade stiftelsen för att möjliggöra för barn och unga i Sverige att få växa upp till trygga och starka individer med en positiv framtidstro. Kronprinsessparets stiftelse Länk till annan webbplats. belyser, finansierar och initierar viktiga initiativ som verkar för god hälsa och stärkt gemenskap bland barn och unga i Sverige.

År 2016 initierade stiftelsen initiativet Generation Pep som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA