GALA magasin
You Are Reading
Året med kungafamiljen – se filmklipp och härliga bilder!
0
Kungligt

Året med kungafamiljen – se filmklipp och härliga bilder!

Kronprinsessfamiljen

Den 21 december sänds årets kungliga höjdpunkt, nämligen ”Året med kungafamiljen” på SVT. Då får vi följa med kungafamiljen under ett historiskt år då allt plötsligt förändras när covid-19 drar fram över världen. I SVT:s ”Året med Kungafamiljen” säger kungen att han anser att Sverige misslyckats med tanke på hur många som avlidit i covid-19 under det gångna året.

– Jag känner med alla, det är självklart. Det är ju svenska folket och som har lidit kolossalt under svåra förhållanden. Det är otäckt att tala om det här, säger kungen och berättar också att han tänker på alla som inte kunnat ta ett ordentligt avsked av sina avlidna familjemedlemmar.

I Året med kungafamiljen får producenten Sara Bull och fotografen Rikard Collsiöö som första tv-team följa med prinsessan Sofia under en dag på jobbet på Sophiahemmet i Stockholm.

– Jag skulle säga att det var ett självklart val, jag kände precis som väldigt många gjorde, att man ville dra sitt strå till stacken och bidra på det sätt man kan, så att när den här möjligheten fanns, kändes det ganska givet att ta den, säger prinsessan Sofia som arbetar extra två dagar i veckan för att avlasta vårdpersonalen.

I programmet tar kronprinsessan Victoria med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar ut till bikuporna vid Haga slott och skickar en särskild hälsning till svenska folket, prinsessan Madeleine ger en unik intervju om livet i lock down i Florida och drottning Silvia berättar om isoleringen på Stenhammar och om hur det är att tillhöra en riskgrupp.

Producent: Sara Bull
Fotograf & redigerare: Rikard Collsiöö/SVT

SVT1 måndag 21 december kl 20.00: Året med kungafamiljen 2020

Här bjuder vi på ett urval med härliga bilder på kungafamiljen och även filmklipp.

Prins Oscar

Prins Oscar

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia

Kronprinsessfamiljen

Kungaåret 2020

Kungaparet i Jokkmokk