GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessparet vid Pep-forum: ”Våra barn behöver hjälp att stänga av datorn”
0
Kungligt

Kronprinsessparet vid Pep-forum: ”Våra barn behöver hjälp att stänga av datorn”

Generation Pep

Igår deltog kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Pep-forum. Dagen anordnades av Generation Pep i syfte att främja barn och ungdomars möjligheter till att leva ett friskt och hälsosamt liv.

Gen Pep, kronprinsessparet
Kronprinsessparet välkomnades av Generation Peps Karolina Klüft, och Ulrika Hjalmarson Neidman.

Årets Pep Forum arrangerades med möjlighet att delta digitalt eller fysiskt på plats på Quality Friends Hotel i Solna. Totalt deltog cirka 800 personer från myndigheter, kommuner, regioner, förenings- och näringsliv. Mot bakgrund av att barn och unga rör sig allt mindre samtalade deltagarna om insatser som kan leda till hälsosammare liv.

Kronprinsessan Victoria

Inledningtal
Kronprinsessan inledde forumet med ett tal där hon bland annat sade:

”Stillasittandet började inte med pandemin – och det upphör inte med pandemin. Våra barn och unga behöver hjälp att stänga igen datorn, lägga undan mobilen och gå ut och röra på sig. De behöver hjälp med goda kost- och motionsvanor. Allt det där som lägger grunden för ett hälsosamt liv. Om vi som är vuxna hjälper dem kommer Sverige att må bättre.”

Gen-pep

Dagens program
Pep-forum leddes av moderatorerna Jessica Almenäs och Ulrika Hjalmarson Neidman. Under dagen talade bland andra:

Carolina Klüft, verksamhetschef i Generation Pep, och Magnus Jägerskog, generalsekreterare vid Bris, berättade om respektive organisationers rapporter om hur pandemin påverkat barn och ungas hälsa.
Fritidsbanken och Friluftsfrämjandet presenterade sina pandemianpassade satsningar som genomförts det senaste året.
Hälsoprofilen och författaren Stephan Wilson samt läkaren, epidemiologen och författaren Anders Wallenstam gav konkreta råd om goda matvanor, ökad fysisk aktivitet och vikten av en inre och personlig motivation.
Forumet avslutades med att Prins Daniel gav en summering av dagen och tackade alla som deltagit.

Kronprinsessparet
Hälsosamma kronprinsessparet hängde såklart lätt med i övningarna.

Generation Pep
Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som lanserades 2016 tillsammans med svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Generation Peps vision är att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.

Foto: Pelle T Nilsson, SPA