GALA magasin
You Are Reading
Ikväll är det premiär för ”Noice – rockmusikalen”
0
Musik & Teater

Ikväll är det premiär för ”Noice – rockmusikalen”

Noice

En av svensk musikhistorias starkaste berättelser har blivit rockmusikal. Ikväll är det premiär för ”Noice Rockmusikalen” på Lilla Cirkus på Djurgården i Stockholm.

NoiceNär fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistorias mest ikoniska band. Med debutalbumet ”Tonårsdrömmar” 1979 och framträdandet i tv-programmet Måndagsbörsen 1980 exploderade bandets popularitet med en dramatisk resa till följd. Nu, 40 år efter bandets genomslag, är det dags att hylla Noice med en genuin rockmusikal på Lilla Cirkus i Stockholm. I rollen som Peo Thyrén ser vi Charlie Gustafsson, känd från bland annat ”Vår tid är nu” och i rollen som Hasse Carlsson ser vi Charlie Grönvall, känd från bland annat Dröse & Norbergs musikaler ”Snövit” och ”Äventyret Aladdin”.

Noice

Rockmusikalen kommer skildra bandets början och genomslag mellan 1975 och december 1981. Det är en historia som är fängslande, dramatisk, inspirerande och tragisk. Med popidol-status var de älskade av många, samtidigt som de var missförstådda av andra. Noice är ett band med stor integritet som skrev sina egna låtar – ingen skivbolagsprodukt. Det är deras låtskatt som står i centrum när ett ungt bands kamp mellan ljusa och mörka krafter utspelas på Cirkus scen.

Noice

År 2021 känns historien om Noice mer aktuellt än någonsin och det är dags för den att upplevas igen av gamla fans och upptäckas av nya!

Foto: Peter Knutson