GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessan delade ut Stockholm Junior Water Prize
0
Kungligt

Kronprinsessan delade ut Stockholm Junior Water Prize

Kronprinsessan

Sedan 1994 är kronprinsessan Victoria beskyddare av Stockholm Junior Water Prize och igår talade kronprinsessan vid den i år digitala prisutdelningen av Stockholm Junior Water Prize 2021. Stockholm Junior Water Prize (SJWP) är ett internationellt vetenskapspris som riktar sig till unga mellan 15 och 20 år. Deltagare från ett 30-tal länder deltog i tävlingen som arrangeras i samband med den årliga Världsvattenveckan i Stockholm. Årets vinnare av Stockholm Junior Water Prize blev Eshani Jha som studerar första året på UC Berkeley i USA. Hon vann priset för sin studie om hur man tar bort föroreningar från vatten.

Världsvattenveckan 2021
Den 23-27 augusti arrangeras World Water Week 2021, i år i digital form. Under dagarna möts experter, beslutsfattare och innovatörer från hela världen digitalt för att diskutera vattenfrågor under Världsvattenveckan Länk till annan webbplats., en global vattenkonferens som arrangeras av Stockholm International Water Institute (SIWI). Länk till annan webbplats.

FN:s globala hållbarhetsmål
I januari 2016 utsågs Kronprinsessan av FN:s dåvarande generalsekreterare Ban Ki-moon till en av 17 ambassadörer för arbetet med FN:s Globala hållbarhetsmål. Ambassadörernas uppgift är att på olika sätt främja FN:s mål för hållbar utveckling, Agenda 2030. Från 2019 ingår Kronprinsessan i alumnigruppen Länk till annan webbplats..

Som alumni fortsätter Kronprinsessan att särskilt fokusera på hållbarhet, havs- och fiskefrågor.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna