GALA magasin
You Are Reading
Benjamin Ingrosso årets mest populära sommarvärd i P1
0
Nöje

Benjamin Ingrosso årets mest populära sommarvärd i P1

Benjamin Ingrosso

Störst antal lyssningar, flest reaktioner på sociala medier och längst genomsnittlig lyssningstid – Benjamin Ingrosso är årets mest populära sommarvärd i P1. Även artistkollegan Niklas Strömstedt gör succé i programmet.

2021 har varit ett rekordår för ”Sommar i P1”. Räckvidden för poddversionerna har ökat med närmare tio procent jämfört med förra året. Men om det beror på en tillfällig pandemieffekt kan programchefen Bibi Rödöö inte svara på.

– Så tänkte vi i fjol, och det kanske är så även i år. Men nu har ju folk börjat resa igen och kan göra många andra saker än att lyssna på ”Sommar”. Det är podden som slår rekord, vi hade två miljoner lyssningar under en vecka. Det är en magisk nivå och ett svårslaget rekord, säger hon.

Niklas Strömstedt

Topp tre någonsin
Benjamin Ingrossos program är inte bara det mest populära bland poddlyssnarna i år. Det är även den tredje mest populära ”Sommar i P1”-podden sedan starten. Även Niklas Strömstedt klättrar in på tio-i-topplistan över de mest lyssnade poddavsnitten från ”Sommar i P1” hittills. Dessutom blev han en favorit bland FM-lyssnarna under årets säsong.

– Det är två populära artister som har sin publik och som skapar fina ”Sommar”-program som uppskattas högt av lyssnarna, säger Bibi Rödöö.

Hon är samtidigt positivt överraskad över att många inte lika kända personer har blivit lyssnarfavoriter. Som polisen Nadim Ghazale, ekonomen Tomas J Philipson, forskningschefen Mikael Dolsten och släktforskaren Peter Sjölund.

– Innehållet i deras program är inte, så att säga, lättlyssnat och de är inte kända personer med en stor publik. Det är vad de pratar om man är intresserad av, säger Bibi Rödöö.

 

Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Källa: SVT