GALA magasin
You Are Reading
Kristina ”Keyyo” Petrushina leder nytt underhållningsprogram i höst 
0
Nöje

Kristina ”Keyyo” Petrushina leder nytt underhållningsprogram i höst 

Keyyo

Den 2 oktober är det världspremiär för ett helt nytt underhållningsformat i SVT. Kristina ”Keyyo” Petrushina programleder en oförutsägbar korsning mellan gameshow och frågesport där några av Sveriges mest underhållande medieprofiler tävlar i att skilja på sant och falskt bland påståenden och frågor som alla är hämtade från verkligheten. Källkritik i den virala världen är grunden för hela tävlingen – vad är egentligen äkta och fejk i nyhetsflödet och på sociala medier?

I varierad form utmanas de tävlande att reda ut vad som är fake news, riktig fakta – och rena gojan. Hur lätt är det egentligen att veta vad som är vad på internet och i media?

Varje avsnitt ställs två roliga kändislag mot varandra och i slutet av programserien koras ett vinnande lag. Men det gäller att gissa rätt under resans gång för fel svar kan ge oanade och smått jobbiga konsekvenser.

– Är du helt hundra?” är den nya lördagsunderhållningen som vågar ta studioformatet utanför boxen, säger Keyyo. Jag ser mycket fram emot att få utmana våra roliga deltagare samt sätta tv-tittarnas egna kunskaper på prov om hur mycket vi egentligen själva kan om fake news.

Vilka är bäst på att skilja äkta från fejk? Vilka får ta flest konsekvenser? Vem är egentligen helt hundra? Bland de medverkande finns profiler som Clara Henry, Carolina Gynning, Filip Dikmen, Antonija Mandir och Tusse.

Är du helt hundra? har premiär på SVT Play fredag 1 oktober och i SVT1 lördag 2 oktober 20.30

Foto: Robert Eldrim/SVT