GALA magasin
You Are Reading
Julkortets betydelse
0
Blogg - Therése Neaimé

Julkortets betydelse

Juletid. En något annorlunda sådan men ändå inte. Vissa saker kan fortfarande bestå och jag tänker att just det är så viktigt. Att låta vissa saker vara precis som vanligt när andra saker kanske inte är det. Låter det flummigt? Det jag menar är att kanske blir just denna jul lite annorlunda för många av oss. Kanske har vi inte möjlighet att träffa alla våra nära och kära som vi är vana vid. Kanske kan vi inte åka dit vi vill eller kanske är vi själva eller  till och med någon anhörig sjuk. Många av dessa saker kanske vi inte kan göra något åt men låt oss då fokusera på de saker som vi faktiskt kan påverka. Vi kan fortfarande se till att vi har det mysigt och ombonat i våra hem. De flesta av oss har möjlighet att fylla kylskåpet eller åtminstone delar av det med mat vi tycker om. Och säkert som amen i kyrkan kommer Kalle och hans vänner att lysa upp vår julaftons eftermiddag.

Men kanske behöver vi ändå just nu addera det där lilla extra i vardagen och vad kan väll då vara finare än ett fysiskt julkort.  Kanske kan de kännas lite förlegat men inte för mig som 70-talist. Jag är uppvuxen med just julkortets betydelse och minns själv hur min mamma brukade sitta med adressboken i knät och flitigt pricka av så att ingen person missades. Jag minns också hur viktigt det var med alla de nya adresserna. Kanske hade någon flyttat under året? Den gamla adressen ströks över med bläckpennan och en ny infogades för att inte missas inför nästa års utskick. Jag minns också att själva proceduren var minst lika viktig i sig. Det hade blivit något vi gjorde tillsammans som familj. Och kanske är det just med tanke på detta som det även lämnat ett stort avtryck och fått en sådan stor betydelse för mig. Julkortet och dess betydelse blev helt enkelt en del av min uppfostran om man vill kalla det så.

Med åren har jag skapat min egen julkortstradition. Jag älskar att varje år få till den där bilden av barnen tillsammans för att sedan dela med mig till mina nära och kära i en utprintad version. Kanske gillar jag också den smått omöjliga uppgiften med att få 3 barn att le på en och samma bild. Haha… skam den som ger sig.

Värmer att veta att vi på så sätt kanske finns ”med” där hemma på kylskåpet hos någon vän mitt i deras julstök. Värmer att veta att nära och kära i vissa fall väntar på att just vårt julkort skall dimpa ner i just deras brevlådan. Social media i all ära men visst är det väll fortfarande få saker som slår det faktiskt fysiska julkortet! Och vad är väll viktigare än just omtanken av våra medmänniskor!? Och just i år!

Så… men mer än en vecka kvar till jul är våra julkort nu postade. Mission complete! Måste vara något slags rekord då vi allt som oftast varit ute i sista minuten 😉 Enjoy! Och GOD JUL till er alla!

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."