GALA magasin
You Are Reading
Inspelningen av Vuxna människor är igång
0
Film & TV

Inspelningen av Vuxna människor är igång

Vuxna Människor

Serien ”Vuxna människor” är en spin-off på den klassiska filmen från 1999 med samma namn och har premiär hösten 2022 på TV4 och C More. Bland skådespelarna finns bland annat stjärnorna Carla Sehn och David Dencik. Samtidigt återvänder Felix Herngren både till sin tidigare roll och som regissör till serien.

Vuxna Människor

Vuxna människor kretsar kring 30-åriga Mathilda (Carla Sehn) som står på tröskeln till det fullbordade vuxenlivet med jobb på advokatbyrå och stabil relation. Men när pojkvännen (Simon Reithner) friar startar det en lavin av handlingar som sätter hela Mathildas tillrättalagda tillvaro på spel.

– Det känns spännande att få göra serie av en riktig kult-film. Felix Herngren och Fredrik Lindström satte verkligen känslan av att vara en bluff – hur översätter vi det till vår tid? Jag är oerhört stolt och glad över att få vara med och prägla berättelsen, att få ta en så stor del. Det är ett stort uppdrag och jag kommer ödmjukast ta mig an uppgiften att klä av vår tids vuxna människa, säger Carla Sehn.

Felix Herngren som gjorde huvudrollen Frank i filmen kommer nu att spela Mathildas chef. Rakel Wärmländer spelar Mathildas syster Martha, den typiska projektledaren som mer eller mindre välkommet axlar rollen som den som styr upp allt. I den här säsongen går Martha igenom en egen kris när hennes älskade son Sigge flyttar hemifrån och samtidigt tar en paus från dansen, ett intresse de delat sedan Sigge var liten. Katarina Ewerlöf spelar Nora, Martha och Mathildas mamma. Nora har en lyckad reklamkarriär bakom sig och hade tänkt arbeta in i döden, men när tjugoåringarna tar över marknaden avfärdas hon som en dinosaurie och får kämpa med att hålla kvar sin position i branschen.

David Dencik spelar psykologen Nathan som med sin bara existens stör ordningen i Matildas liv och tar sig in i hennes tankar.

– Äntligen är inspelningen igång! Vi är så otroligt glada i den här serien och ser mycket fram emot att dessa eminenta skådespelare ska ge liv åt berättelsen. Temat är ständigt aktuellt och vi är övertygade om att publiken kommer att känna igen sig i våra älskvärda, men långt ifrån felfria karaktärer. För vem har inte känt sig som en bluff någon gång trots att man är vuxen, säger Sonja Hermele, exekutiv producent på TV4 och C More.

I övriga roller ser vi Vilhelm Blomgren, Domink Henzel, Hannes Alin, David Wiberg, Shanti Rooney, Josefin Sonck, Peter Apelgren, Juan Rodriguez, Elmira Arikan och Andreas T Olsson.

För regin står, utöver Felix Herngren, även Måns Herngren och Adam Pålsson. För manus står Amanda Högberg och Daniel Karlsson som är huvudmanusförfattare samt Axel Stjärne och Maria Nygren.

Foto: Eva Edsjö, TV4