GALA magasin
You Are Reading
I WILL MAKEUP – nytt sminkmärke
0
Stil & skönhet

I WILL MAKEUP – nytt sminkmärke

Makeup

Har man minimalt med tid att sminka sig och ändå vill se så fräsch och naturlig ut som möjligt menar makeup-artisten William Värnild att han har lösningen.

Williams sminkmärke I WILL MAKEUP, som nu lanseras har tidlösa och hållbara produkter som framhäver dina bästa drag på ett naturligt sätt, för alla hudnyanser och hudtyper. Produkterna är designade för att komplettera din befintliga sminkrutin eller sminkgarderob. Eller för människor som helt enkelt tappat bort sig i makeup-djungeln.

Aldrig mer torra och nariga läppar
Först ut, bland flera produktsläpp under året, är Magic Lip Care Kit, en 100% vegansk läpp-produkt med peelande, vårdande och återfuktande egenskaper som William Värnild beskriver är fullproppad med fukt, E-vitamin, sheasmör och jojoboba. Ingredienser som kommer att hjälpa dina torra läppar eftersom att de verkar både återfuktande och skyddande, till skillnad från vaselinprodukter som bara verkar lindrande. Med välmående läppar sitter dessutom läppstift eller glans perfekt hela dagen. Att peela, lägga en mjukgörande inpackning och avsluta med återfuktning är räddningen för nariga och torra läppar menar William Värnild.

”Du använder läpparna hela tiden när du pratar, så människor tittar ofta på din mun. Visst är det då trevligt att se ett par återfuktade och fräscha läppar som utstrålar välmående!”, säger William Värnild.
Han fortsätter:
”Mitt jobb handlar om att få människor att känna sig som de tryggaste, bästa och mest självsäkra versionen av sig själva. Jag älskar att dela med mig av min kunskap, framför allt till kvinnor med mogen hy. Idag blir vi överösta av bilder på unga, hårt sminkade tjejer som mina vänner och kunder överhuvudtaget inte kan relatera till. Jag vill lyfta människor i alla åldrar och med alla hudtyper.”, säger William Värnild.

I WILL MAKEUP säljer sina produkter på den egna sajten iwillmakeup.com. Inom ett år kommer produkter att säljas brett hos fysiska återförsäljare i Skandinavien. Produkterna är utvecklad i nära samarbete med några av Koreas bästa fabriker och tillverkare inom makeup och hudvård. Prisbilden ligger mellan vardags- och selektivkosmetik.

Makeup

Magic Lip Care Kit: ingredienser och applicering

Grön: Peeling
Avlägsnar döda hudceller och verkar skyddande

Gul: Inpackning
Mjukgör, tillför näring och förebygger mot sprickor.

Transparent: Återfuktning
Vårdar, återfuktar och ger läpparna lyster.

Grön: En skonsam peelingprodukt som avlägsnar döda hudceller, bestående av bionedbrytbara peelingkorn av sackaros, näringsgivande olja och växtextrakt. Innehåller dessutom: mjukgörande och fuktighetsbevarande jojoba-olja (Simmondsia Chinensis Seed Oil) och Vitamin E (Tocopheryl Acetate), en antioxidant som skyddar både produkten och huden för skador från fria radikaler.

Applicering: Använd lätt fingertopp och massera in peelingen till dess att korna smälter. Massera in både på och utanför läppen. För bäst resultat, peela 1 – 2 gånger i veckan. Eventuellt överskott av produkten, på eller runt läppen, kan tas bort genom att badda med fuktig handduk.

Gul: Den gula inpackningen har en rik fuktgivande formulering med hög koncentration sheasmör som lätt smälter in i huden där den verkar intensivt mjukgörande och vårdande. Rikt på antioxidanterna Vitamin A och Vitamin E som skyddar huden för skador från fria radikaler samt Caprylic/Capric Triglycerid som är utvunnet ur kokosolja och glycerin. Formulan är rik på fettsyror som agerar mjukgörande och hjälper läpparna att behålla sin naturliga fukt.

Applicering: Använd lätt fingertopp och massera in ett rikt lager av produkten. För bäst resultat använd inpackningen 2 – 4 gånger i veckan och låt den smälta in i 3-5 minuter. Går mycket bra att applicera och låta verka medan du sover.

Transparent: Den transparenta återfuktande produkten innehåller bl.a. Trimethylolpropane Triisostearate och Hydrogenated Polyisobutene vilka är vårdande och fuktgivande ersättare till mineral- och silikonoljor. Caprylyl Glycol är en effektiv fuktighetsbevarare som hjälper läpparna att behålla sin vätskebalans. Vitamin E (Tocopheryl Acetate) är en antioxidant som skyddar både produkten och huden från skador från fria radikaler.
Applicering: Använd lätt fingertopp och lägg ett tunt lager av den transparenta formulan. För bäst resultat kan du med fördel använda produkten flera gånger om dagen.

William Värnlid
William Värnild – makeupartist.

I WILL MAKEUP är ett sminkmärke grundat av William Värnild, Anna Arvidsson och Katharina Kuylenstierna, med tidlösa och hållbara produkter som framhäver dina bästa drag på ett naturligt sätt. Bolagets grundare, William Värnild, är en av Sveriges mest välrenommerade makeupartister, anlitad av såväl kungligheter, artister och skådespelare. Produkterna är utvecklade i nära samarbete med några av världens bästa formulerare, fabriker och erfarna tillverkare. Fria från PFSAS-ämnen, parabener och talk. 100% veganska och glutenfria och givetvis inte testade på djur.