GALA magasin
You Are Reading
Hon ersätter Petra Mede i ”Bonusfamiljen”
0
Nöje

Hon ersätter Petra Mede i ”Bonusfamiljen”

Bonusfamiljen

Igår kom nyheten ut om att Petra Mede lämnar Bonusfamiljen. Den som axlar rollen som Katja i den nya säsongen är ingen mindre än Emma Peters. Hennes första inspelningsdag på sin nya arbetsplats är på måndag den 16 november.

Emma Peters som närmast är aktuell med tv-serien Bert har tidigare medverkat i filmer och serier som Fartblinda, Finaste familjen, Sthlm Rekviem, den prisbelönta Krama mig från 2005 mfl. Hon är också en av medlemmarna i den kritikerrosade humorgruppen Grotesco.

Det har varit intensiva dagar för Emma Peters sedan hon tackat ja till rollen som Katja. Redan på måndag är hennes första inspelningsdag.

– Jag ska försöka fylla Petras och framförallt Katjas kostym. Jag har aldrig kostym på mig, men jag är en rätt bra skådespelare så det ska nog gå. Jag älskar Bonusfamiljen och tycker att Katja är en underbart problematisk karaktär och hoppas att tevepubliken vänjer sig vid en något kortare version. Så är det ju i bonusfamiljer, man får bara vänja sig vid en ny styvmorsa, säger Emma Peters

– Vi vill rikta ett stort tack till Emma Peters som med kort varsel tackat ja till rollen som Katja. Hennes medverkan är av stor betydelse för seriens fortsättning. Det är inte lätt att ersätta en folkkär skådespelare som Petra, som dessutom har tre säsongen bakom sig. Men Emma är en erfaren skådespelare som jag är säker på kommer klara att fylla rollen galant, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama

– Att ersätta en bärande karaktär med en ny skådespelare i pågående dramaserie och igångsatt inspelning är inte vanligt. Men dessa tider är långt ifrån vanliga. Först och främst önskar vi Petra en snabb återhämtning. Och vi vill också understryka hur både glada och tacksamma vi är att begåvade Emma Peters vill hoppa in och göra den här rollen!, säger Helena Franck, producent för Bonusfamiljen på FLX

Om Bonusfamiljen och den nya säsongen:

Serien har varit en stor succé genom åren och kastat ljus på en tidigare relativt undanskymd levnadssituation för många svenska familjer. Serien har aldrig värjt för dom stora eller små frågorna inom varken bonus- eller kärnfamiljen och även den här säsongen kommer att bjuda på både skratt och tårar signerat ett helt vanligt bonusfamiljsliv.

När den fjärde säsongen tar vid två år senare har livet som småbarnsföräldrar tärt på Lisa och Patrik. Lisa har expanderat verksamheten och Patrik är kvar som lärare i skolan. Deras yngste son Buster har Downs syndrom och deras syn på hur man ger honom de bästa förutsättningarna till ett bra liv skiljer sig åt. De kommer under säsongen få möta sitt livs största utmaning.

Bianca pluggar på universitetet och går en kurs i psykologi och hon testar mer än gärna sina teorier på familjen. William och Eddie har börjat på gymnasiet och försöker finna sig tillrätta på sina nya skolor.

Danny blev dumpad på Mallorca och har flyttat hem och in till bästisen Bigge som erbjudit honom ett rum. En som inte direkt jublar över att den tidigare kollegan har parkerat sig hos morsan är Martin.

Katja och hennes mamma Louise har aldrig haft en nära relation och ingen av dem har varit intresserad av något frekvent socialiserande, båda är självständiga och vill klara sig själva. Men nu har Louise blivit äldre och behöver plötsligt Katjas hjälp, något som båda har svårt att förhålla sig till.

Allt är (nästan) som vanligt i Bonusfamiljen med andra ord och hösten 2021 får vi äntligen följa deras framgångar och tillkortakommanden igen.

Medverkande:
Vera Vitali, Erik Johansson, Emma Peters, Fredrik Hallgren, Niklas Engdahl, Nour El-Refai, Marianne Mörck, Christer Lindarw, Frank Dorsin, Jacob Lundqvist, Amanda Lindh, Johan Ulveson, Ann Petrén, mfl

 

Foto: Robert Eldrim