GALA magasin
You Are Reading
”Jul med Ernst” kommer tillbaka – och blir mer personligt än någonsin
0
Film & TV

”Jul med Ernst” kommer tillbaka – och blir mer personligt än någonsin

Ernst Kirchsteiger

Ernst Kirchsteiger kommer som vanligt att förgylla tiden fram till jul med fyra fullspäckade julavsnitt. ”Jul med Ernst” kommer i år att fokusera extra mycket på Ernsts personliga inställning till julen och hur han tar sig an traditioner på sitt eget sätt. Programmet har premiär 1 december.

”Jul med Ernst” har blivit en viktig del av den svenska uppladdningen inför julen. I år spelas programmet in på vackra Julita gård utanför Katrineholm i Sörmland och har premiär tisdagen den 1 december klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play. Som vanligt när Ernst Kirchsteiger är i farten blir det pyssel, matlagning och många kloka ord.

– Det kommer att bli ett mer personligt program än vanligt. Jag vill visa svenska folket hur jag bjuder in julen och skapar en traditionell och nästan lite magisk högtid, säger Ernst Kirchsteiger.

I programmet kommer Ernst bland annat att göra eget julgodis, binda en vacker julkrans och visa med man hur små medel kan skapa den ultimata julkänslan hemma. Julita gårds historiska miljöer ger programmet ett mystiskt skimmer.

– Det är en fantastisk plats att välkomna julen på. Man kan riktigt känna historiens vingslag genom rummen, säger Ernst.

Programmet består av fyra avsnitt och det sista sänds 22 december.

– Ernst har blivit en stor del av den svenska julen och i år behövs han och den här typen av program mer än någonsin. Årets jul med Ernst kommer att fokusera på jultraditioner och Ernsts fantastiska förmåga att sprida stämning, något som känns extra viktigt just nu, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

”Jul med Ernst” har premiär 1 december klockan 20:00 på TV4, TV4 play och C More.

Foto: Fredrik Nilsson/TV4