GALA magasin
You Are Reading
Här är nya Stjärnorna på slottet!
0
Film & TV

Här är nya Stjärnorna på slottet!

Idag startar inspelningen av Stjärnorna på slottet. Den här gången är det realitydrottningen Maria Montazami, stjärnkocken Tareq Taylor, fotbollshjälten Tomas Brolin, tusenkonstnären Christine Meltzer och gitarrlegendaren Janne Schaffer som möts för samtal om högt och lågt. Likt förra året får de sällskap av stjärnkocken Frida Ronge.

Maria Montazami kommer från Västerås men bor sedan länge i Kalifornien. Hon gjorde sin tv-debut 2009 i Svenska Hollywoodfruar. Sedan dess har hon medverkat i en rad andra tv-program, bland annat Let’s Dance och Min sanning. I programmet Sveriges bästa blev hon framröstad som Sveriges bästa realitystjärna. Hon arbetar även med en rad egna produkter.

– Det är en jättestor ära att få vara med i Stjärnorna på Slottet. Mamma är så stolt! Hon har sagt åt mig att berätta hela min historia och att hon stöttar mig, säger Maria Montazami.

Tomas Brolin, född och uppvuxen i Hudiksvall, är fotbollslegendaren som tog Sverige till brons i fotbolls-VM 1994. Han har vunnit UEFA-cupen, tilldelats Guldbollen två gånger och är invald i svensk fotbolls Hall of Fame. Efter fotbollskarriären har han varit verksam som krögare och affärsman. Han har även medverkat i Mästarnas mästare och Masked Singer.

– Jag är nyfiken som person så det är väldigt spännande att vara här. Tareq och Maria har jag inte träffat förut så det blir extra kul. Jag ska ta tillfället i akt och bara hänga på och fånga dagen, säger Tomas Brolin.

Tareq Taylor är en prisbelönt tv-kock, krögare och kokboksförfattare från Malmö. Han har tidigare medverkat i Stjärnorna på slottet och flera andra tv-program som kock, och haft det egna programmet Tareq Taylors matresa. Förutom matlagningen har han medverkat i Över Atlanten och Masked Singer, sommarpratat och varit julvärd i SVT.

– Det känns både ärofyllt och lite konstigt att vara med som en av stjärnorna i år. Jag har såna fantastiska minnen från mina år som kock i programmet. Jag tyckte alltid det bästa med att vara med i kulisserna var att jag fick lyssna på alla samtal i en öronsnäcka. Men i år får jag sitta med vid bordet på riktigt, säger Tareq Taylor.

Christine Meltzer är en hyllad komiker, programledare och skådespelare från Stockholm. Hon står bakom Hey Baberiba och Fredag hela veckan och har lett flera tv-program, bland annat Melodifestivalen. Hon har fått flera priser och utmärkelser, bland annat årets kvinnliga programledare och Sveriges roligaste kvinna. Hon har också varit värd i Sommar i P1.

Janne Schaffer, född och uppvuxen i Stockholm, är kompositör och en Sveriges mest ansedda elgitarrister. Utöver en framgångsrik solokarriär har han jobbat med stora namn som Abba, Toto, Bob Marley och Ted Gärdestad, och förstås med Lasse Åberg och Klasse Möllberg i Electric Banana Band. För sin musik har han belönats med flera priser, bland annat en Grammis.

Stjärnkocken Frida Ronge har skapat en egen fusion av japansk och nordisk matkultur. Hon kommer att servera stjärnorna maträtter inspirerade av deras liv. Hon har vunnit utmärkelser som Silvermedalj i Seven Sushi Samurai i VM i London 2010, Årets Rising Star i White Guide 2013 och Karins Franssons Mentorpris i Årets Kock 2014. Idag är Frida Culinary Director på en restaurang i Stockholm.

Nittonde upplagan av Stjärnorna på slottet sänds vintern 2024/2025.

Foto: SVT