GALA magasin
You Are Reading
”Drömmaren – Karen Blixen blir till” utvald till Cannes International Series Festival
0
Film & TV

”Drömmaren – Karen Blixen blir till” utvald till Cannes International Series Festival

Karen Blixen

Viaplay Originalet ”Drömmaren – Karen Blixen blir till” är utvald till Cannes International Series Festival – som den första danska serien någonsin.
Dramaserien ”Drömmaren – Karen Blixen blir till”, där Connie Nielsen spelar Karen Blixen, har blivit utvald till huvudtävlingen i Canneseries 2022. Serien är ett Viaplay Original som produceras av Zentropa. Serien har premiär på Viaplay senare i år.

Canneseries har precis meddelat sitt urval. Nu är det klart att Drömmaren – Karen Blixen blir till är uttagen till huvudtävlingen i Canneseries som omfattar tio internationella serier som ännu inte haft premiär. Viaplays originalserie får därmed världspremiär under årets festival, som äger rum den 1 – 6 april.

Efter 17 år i Kenya flyttade Karen Blixen 1931 tillbaka till barndomshemmet Rungstedlund. Hon hade förlorat allt – kärlek, pengar, hälsa och sitt hem. Framför henne väntade ett liv djupt beroende av familjens allmosor. Tittarna får följa med när Karen återfår sin vilja att leva och tar upp ungdomens författardrömmar som en väg till personlig och ekonomisk frihet. Men för att befria sig själv måste Karen finna modet att stå för sig själv och ta ställning mot familjen och sitt förflutna. Serien knyter också an till händelserna i Kenya, till Karens inre tankar och till hennes magiska universum i novellen ”Drömmarna”. Drömmaren – Karen Blixen blir till består av sex avsnitt och har premiär på Viaplay 2022.

– Vi är verkligen stolta över detta samarbete med Zentropa och mycket imponerade över slutresultatet. Det är otroligt spännande med det här urvalet och man kan lugnt säga att vi ser fram emot att serien har premiär på Viaplay senare i år, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Danska Connie Nielsen (Brothers, Gladiator, Djävulens advokat) spelar rollen som Karen Blixen. Connie Nielsen är också en av de exekutiva producenterna för serien.

Serien har flertalet hyllade och prisade skådespelare som Lars Mikkelsen, som vann en Emmy för bästa manliga skådespelare för sin roll i tv-serien Herrens vägar, Hanne Uldal (Rejseholdet), Joachim Fjelstrup, som utsågs till Shooting Star av EFP 2015, Lene Maria Christensen (The Exception, Freedom), Solbjørg Højfeldt (Brottet), Lochlann Ó Mearáin (Outlander) och Johannes Kuhnke (The Rain, Black Widows).

– Jag är övertygad om att det är viktigt att kvinnor i alla åldrar, och överallt, känner till denna enormt inspirerande historia. Karen Blixen har varit en förebild sedan min barndom: en äventyrskaraktär, ordsmed, långresenär, en tänkare. Ändå visste jag inte den sanna historien om själva resan – att den var smärtsam, prövande och oerhört spännande – genom vilken en 46-årig kvinna, djupt påverkad av den största krisen i sitt liv, upptäckte sin egen sanna talang, och därmed också den frihet hon sökte, säger Connie Nielsen.

Canneseries pågår mellan 1 – 6 april 2022.

– Vi anade direkt Canneseries stora intresse och entusiasm för Drömmaren – Karen Blixen blir till, och vi är stolta över att ha blivit uttagna till tävlingen. Vi ser väldigt mycket fram emot att dela vår historia om ikonen Karen Blixen med festivalpubliken och branschen, säger producenten på Zentropa, Marie Cecilie Gade.

”Drömmaren – Karen Blixen blir till” skapades av Dunja Gry Jensen och är regisserad av Jeanette Nordahl efter en idé av Connie Nielsen och Karoline Leth.

Serien är inspirerad av Karen Blixens liv och brev genom en tolkning av hennes novell ”Drömmarna”.