GALA magasin
You Are Reading
Erik Enge från ”Tigrar” får huvudroll i ungdomsdramat ”Delete Me”
0
Film & TV

Erik Enge från ”Tigrar” får huvudroll i ungdomsdramat ”Delete Me”

Erik enge

Viaplays kontroversiella ungdomsdrama ”Delete Me” återvänder med en ny säsong nästa år och ger Sofia Tjelta Sydness hennes första huvudroll i karriären. Svenska stjärnan Happy Jankell återvänder i rollen som hackern Fanny och även svenska Erik Enge är klar för en roll i serien. Denna gång har serien undertiteln Watch me, som syftar på handlingen i den nya säsongen. Delete Me säsong två, som precis har börjat spelas in, handlar om försäljning av intima bilder på internet.

Erik Enge

Marie Kristiansens ungdomsdrama Delete Me skildrar digitala övergrepp, mobbning och utanförskap bland unga. Nu är det klart att det blir en ny säsong av Viaplays originalserie, denna gång med Sofia Tjelta Sydness i huvudrollen. Nytt för den nya säsongen är att det denna gång även finns en manlig huvudperson – som spelas av svenska skådespelaren Erik Enge (känd från Tigrar).

– Det känns helt fantastiskt att få vara med i en ny säsong av Delete Me. Jag kände att vi skapade något helt unikt med första säsongen och berättade en viktig historia för en ung målgrupp. Att jag nu får min första huvudroll är både läskigt och fantastiskt, säger Sofia Tjelta Sydness.

I säsong två av Delete Me kommer serien återigen utforska aktuell ungdomskultur, och visa vad som händer när ”russe-tiden” är över. Den här gången sätter Marie Kristiansen strålkastarljuset på ett relativt nytt fenomen: unga som säljer intima bilder på nätet.

Sanna (Sofia Tjelta Sydness) är inte längre den coola tjejen på skolgården. Hon förnedrades av sin pojkvän under den första säsongen och Covid-19 förstörde hennes planer på att flytta till New York. Hon arbetar nu som servitris i Oslo samtidigt som hon drömmer om att bli en sminkinfluencer på Youtube. Hon längtar efter att bli känd och efter råd från sin stora influenceridol bestämmer sig Sanna för att sälja intima bilder på nätet.

– ”Framgång” i sociala medier är viktigare än någonsin, och behovet av ständig bekräftelse och social tillhörighet har nästan blivit ett beroende för en hel generation. Det dyker ständigt upp nya plattformar som speglar detta behov. Vi ser också att många drömmer om att skapa sig en karriär inom sociala medier, säger Marie Kristiansen.

Marie Kristiansen beskriver säsong två som en modern Bonnie & Clyde-berättelse. I säsongen vill hon skapa ett underhållande drama med ett djupare budskap. En berättelse om identitet i sociala medier och svårigheten i att hitta sig själv och sätta sina egna gränser i den digitala eran. Samtidigt blir även kärlek ett större tema i den nya säsongen.

– Säsong två utforskar perioden när de unga karaktärerna är på väg in i vuxenlivet – en tid då många känner en enorm press på att leverera baserat på orealistiska förväntningar från föräldrar och samhället. Vi följer ett ungt par som i jakten på erkännande och berömmelse på sociala medier blir kriminella, säger Kristiansen.

Sedan premiären i mars har Delete me fått både nationell och internationell uppmärksamhet, med två priser från Gullruten (bästa foto och bästa klipp) och silver i Seoul Drama Awards (Short-Form Drama). Dessutom nominerades serien till bästa drama under årets Series Critics Award och hyllades i C21 International Drama Awards.

– Första säsongen av Delete Me satte ett viktigt och nödvändigt strålkastarljus på hur svårt det kan vara att växa upp idag, där alla har ett marknadsvärde vare sig de vill eller inte. Den nya säsongen kommer återigen att ge en inblick i de utmaningar unga vuxna upplever, och priset som vissa betalar för att försöka leva upp till omöjliga förväntningar. Det är ett viktigt ämne som kommer att uppfattas som relevant oavsett var i världen du befinner dig, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

I säsong två av Delete Me kommer Happy Jankell tillbaka i rollen som hackern Fanny. Den unga skådespelaren Erik Enge har är också klar för en roll i serien. Han fick sitt stora genombrott i år som huvudperson i Sveriges Oscarsbidrag Tigrar. Enge vann ett Dragon Award från Göteborgs filmfestival för samma roll.

Delete Me är skapad, regisserad och skriven av Marie Kristiansen, och producerad av Einar Film med producenterna Pål Kruke Kristiansen, Kristin Emblem och exekutiv producent Guri Neby. Tanya Nanette Badendyck är exekutiv producent på NENT Group.

Säsong två av Delete Me är inspelad i Osloområdet och förväntas ha premiär efter nästa sommar på Viaplay.

Foto: Viaplay press