GALA magasin
You Are Reading
Här är första teasern till Viaplays originalserie ”Två systrar”
0
Film & TV

Här är första teasern till Viaplays originalserie ”Två systrar”

Två Systrar

”Två systrar” är Viaplays nya orginalserie baserad på böckerna med samma namn av Amanda Schulman och Hannah Widell. Nu släpps den första teasern till Två systrar som har premiär den 5 september på Viaplay med Julia Ragnarsson och Dilan Gwyn i huvudrollerna.
– När vi skrev ”Två systrar” var målet och drömmen att triologin en dag skulle bli en dramaserie. Att det nu är verklighet är stort. Bland det största vi har gjort faktiskt, säger Hannah Widell.

Två systrar med två vilt olika liv lever ihop som bästa vänner och delar allt med varandra, tills en dag då lillasyster Alicia (Dilan Gwyn) bestämmer sig för att flytta ihop med sin pojkvän Philip. Vanessa (Julia Ragnarsson) slits redan mellan en karriär i tv-branschen om dagarna och ett destruktivt festande om nätterna, och med hennes syster utflyttad måste hon lära sig växa upp på egen hand och konfrontera sin rädsla för närhet och relationer. Samtidigt navigerar sig Alicia genom ett lyxliv i övre medelklassen som hon desperat anstränger sig för att passa in i, men under ytan krackelerar både fasaden och hennes kärleksrelation. Vanessa ser att det inte står rätt till men omtanken för sin lillasyster kan lätt misstolkas.

Julia Ragnarsson
Julia Ragnarsson.
Dilan Gwyn
Dilan Gwyn

Julia Ragnarsson känner att hon är som klippt och skuren för rollen som Vanessa.
– Vissa roller kan kännas too close to home. Det roliga var att jag var tilltänkt att spela Alicia men när jag körde min grej i castingrummet insåg de att jag var mer åt Vanessa-hållet. Det var kul hur det ändrade sig, säger Julia Ragnarsson.

Under inspelningen kom hon och Dilan Gwyn väldigt nära varandra.

– Därför blev det lite jobbigt att vi ska vara så hårda mot varandra för man vill ju inte att hon ska bli ledsen. Det är rätt pissig stämning mellan oss två vilket också är väldigt roligt att spela. Jag skapar ju dålig stämning med alla i den här serien, säger Julia Ragnarsson.

Nu släpps den första teasern till ”Två systrar” som har premiär den 5 september på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. Serien är fritt baserad på romansviten ”Två systrar” av Hannah Widell och Amanda Schulman.

– När vi skrev böckerna plockade vi en hel del från våra egna liv som vi sedan strösslade på. Att nu få se Alicia och Vanessa tolkas av supercoola Julia och Dilan känns helt otroligt, säger Amanda Schulman.

Happy Jankell

I övriga roller ser vi också Hannes Fohlin, David Larson, Lia Boysen, Jens Hultén, Happy Jankell, Helmon Solomon, Pablo Leiva Wenger, Caroline Winberg med flera. Även Hannah Widell och Amanda Schulman dyker upp i serien.

”Två systrar” har premiär den 5 september med alla åtta avsnitt samtidigt på NENT Groups streamingtjänst Viaplay. Se trailern nedan:

Foto: Susanne Kindt