GALA magasin
You Are Reading
Här är C Mores alla spännande premiärer i oktober
0
Film & TV

Här är C Mores alla spännande premiärer i oktober

Premiärer på CMore

C Mores originalserier Top Dog och Robssons, familjeunderhållningen Lego Masters Sverige, dokumentären Drottningarna med Sofia Helin och nya säsongen av Riviera. Dessutom filmer som Oscarsbelönade A Star Is Born, En komikers uppväxt, Aquaman och The Mule. Det är bara några av C Mores alla spännande premiärer i oktober.

Serier och dokumentärer på C More i oktober

LEGO Jurassic World: The Secret Exhibit LEGO och Jurassic World: The Legend of Isla Nublar, premiär 1 oktober.

Animerade LEGO-serier om det äventyrliga livet på dinosaurie-ön Isla Nublar som utspelar sig innan händelserna i Jurassic World-filmen.

Best Wishes, Warmest Regards: A Schitt’s Creek Farewell, premier 2 oktober

Dokumentär som tar oss med bakom kulisserna på den hyllade och flerfaldigt Emmy-vinnande komediserien Schitt’s Creek (samtliga säsonger finns på C More) under inspelningen av den sista säsongen. Här får vi träffa skaparna Eugene och Dan Levy – far och son både i serien och verkliga livet – samt kollegorna Catherine O’Hara, Annie Murphy, Chris Elliott och alla de andra i ensemblen. Vi får också en inblick i manusarbetet, återupplever en rad höjdpunkter, och träffar en rad kända fans av serien.

The Next Step, säsong 6A, premiär 2 oktober

Populär kanadensisk ungdomsserie, fylld av oförglömliga koreografier, magiska danssteg och ständiga intriger. Följ Michelle, Emily, James, Reilly och andra färgstarka personligheter i deras händelserika vardag som del av en ambitiös dansgrupp. Här kämpar vännerna för att nå sina drömmar samtidigt som de brottas med kärlek, konkurrens, vänskap och allt annat som hör livet till.

Top Dog, premiär 7 oktober

Svensk thrillerserie, baserad på Jens Lapidus succétrilogi ”VIP-rummet”, ”Sthlm Delete” och ”Top Dogg”. Två vitt skilda världar möts när juristen Emily (Josefin Asplund) och ex-brottslingen Teddy (Alexej Manvelov) förenas i jakten på en eftersökt kidnappare. De har helt olika motiv, men båda tvingas tänka om när de hamnar mitt i smutsig härva av krossade framtidsdrömmar och mörka hemligheter.

The Nest, premiär 12 oktober

Psykologisk thrillerserie med Martin Compston (Line of Duty) och Sophie Rundle (Peaky Blinders). Det framgångsrika paret Dan och Emily bor i Glasgow och har allt de kan tänka sig, utom ett eget barn. En möjlig lösning uppenbarar sig när de möter 18-åriga Kaya som erbjuder sig att bli deras surrogatmamma i utbyte mot ett bättre liv, men vem är hon egentligen och går hon att lita på?

Drottningarna, premiär 15 oktober

Drottningarna är en historisk dokumentärserie från 2020. Här reser vi bakåt i tiden och följer livet för några av Sveriges mest fascinerande drottningar, kvinnor som ofta hamnat i skuggan av mäktiga män. Bland tidstypiska kostymer och fantastiska miljöer leder skådespelaren Sofia Helin oss genom den spännande historien. Möt bland andra Drottning Kristina, Hedvig Eleonora och Karin Månsdotter.

The Real Housewives of Orange County, säsong 15, premiär 15 oktober

De färgstarka kvinnorna från södra Kaliforniens överklasselit är tillbaka med en ny säsong av serien som skapades 2006 och sedan dess gett upphov till en mängd spinoffer runt om i USA.

Robssons, premiär 16 oktober

Robssons är Sveriges första robcom – alltså robotkomedi. Serien handlar om familjen Robsson som har skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats. I huvudrollerna ser vi Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Victor Beer och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou.

The Next Step, säsong 6B, premiär 16 oktober

Populär kanadensisk ungdomsserie, fylld av oförglömliga koreografier, magiska danssteg och ständiga intriger. Följ Michelle, Emily, James, Reilly och andra färgstarka personligheter i deras händelserika vardag som del av en ambitiös dansgrupp. Här kämpar vännerna för att nå sina drömmar samtidigt som de brottas med kärlek, konkurrens, vänskap och allt annat som hör livet till.

Nashville, säsong 1-5, premiär 20 oktober

Hyllad amerikansk dramaserie som följer en grupp kvinnliga sångstjärnor genom med- och motgångar i countryns huvudstad Nashville. Handlingen kretsar kring den åldrande veteranen Rayna Jaymes som desperat försöker rädda sin dalande karriär och det unga stjärnskottet Juliette Barnes som inte skyr några medel för att överglänsa rivalerna och ta sig till toppen i den stenhårda musikbranschen.

The Next Step, säsong 7A, premiär 20 oktober

Populär kanadensisk ungdomsserie, fylld av oförglömliga koreografier, magiska danssteg och ständiga intriger. Följ Michelle, Emily, James, Reilly och andra färgstarka personligheter i deras händelserika vardag som del av en ambitiös dansgrupp. Här kämpar vännerna för att nå sina drömmar samtidigt som de brottas med kärlek, konkurrens, vänskap och allt annat som hör livet till.

Riviera, säsong 3, premiär 22 oktober

Ett år har gått sedan finalen av säsong 2 och Georgina (Julia Stiles) har lämnat Rivieran bakom sig. Hon har gjort en omstart som Georgina Ryland, en ny stjärna inom konstvärlden, och reser jorden runt, från Venedig till Argentina, på jakt efter stulen konst.

Three Identical Strangers, premiär 22 oktober

Prisbelönt dokumentär om tre män som i vuxen ålder upptäcker att de är trillingar och blev separerade med flit som barn och adopterades bort i ett experiment.

The First Monday In May, premiär 25 oktober

Dokumentär om skapelsen av The Metropolitan Museum of Art’s mest besökta utställning; ”China: Through The Looking Glass,“.

Apollo 11, premiär 29 oktober

Rosad dokumentär om Apollo 11 den legendariska rymdfärden där Neil Armstrong blev den första människan på månen. Filmen består helt av arkivmaterial där filmmakarna fick tillgång till en stor del material som aldrig tidigare visats förut – från såväl förberedelserna och starten, som själva rymdresan och återkomsten.

Lego Masters Sverige, premiär i oktober

Svenskt underhållningsprogram där 16 kreativa legofantaster gör upp i hopp om att ta sig hela vägen till final. Med tillgång till över 2,5 miljoner legobitar får de tävlande byggförutsättningar de tidigare bara kunnat drömma om. Under säsongens olika utmaningar kommer de skapa allt från stora mekaniska minigolfhinder till att i detalj återskapa kända Astrid Lindgren-miljöer. Allt med enbart legobitar och under tidspress. Mauri Hermundsson leder programmet och domare är Magnus Göransson, designchef på LEGO.

Filmer på C More i oktober

A Star Is Born, premiär 2 oktober

Countryrockartisten Jackson Maine (Bradley Cooper) är framgångsrik men trubbelfylld och tittar djupt i flaskan. Men hans liv ska ta en vändning när han ser Ally (Lady Gaga) uppträda på en bar. Han tar sig an den lovande sångerskan och snart spirar känslorna. Denna nya version av klassikern A Star Is Born, som filmats två gånger tidigare, nominerades till åtta Oscar och vann för hitlåten Shallow.

Crazy Rich Asians, premiär 9 oktober

Romantisk dramakomedi om New York-bon Rachel Chu som följer med sin pojkvän Nick Young till hans hemstad Singapore när hans bäste vän ska gifta sig. Väl där upptäcker Rachel att Nick tillhör en anrik och oerhört förmögen familj och att hon kanske inte är vad familjens överhuvud tänkt sig som hans blivande fru. Crazy Rich Asians bygger på Kevin Kwans bästsäljare och blev en stor biosuccé.

En komikers uppväxt, premiär 11 oktober

Svenskt drama med Johan Rheborg efter Jonas Gardells rosade självbiografiska roman. Tolvårige Juha är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Han gör allt för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Som vuxen är Juha en känd komiker som en kväll blir kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass, vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att göra upp med sitt förflutna.

Aquaman, premiär 16 oktober

Actionäventyr där vi möter Arthur Curry (Jason Momoa), son till en människa och en drottning av Atlantis, som i DC:s universum är mer känd som Aquaman. Här får vi ta del av hans ursprung och kampen mot halvbrodern Orm (Patrick Wilson) som söker bli kung över alla oceaner. Arthur får hjälp av Mera (Amber Heard) i jakten på en magisk treudd som ska ge honom övertaget i kampen om undervattensvärlden.

The Mule, premiär 30 oktober

Kriminaldrama med Clint Eastwood som Earl Stone, en ensam man i 80-årsåldern som står på ruinens brant när han erbjuds ett jobb som chaufför. Vad Earl inte vet är att han just tackat ja till att bli knarkkurir för en mexikansk drogkartell. Jobbet går bra och han får fler uppdrag, men snart börjar hans förflutna göra sig påmint och han får också en nitisk DEA-agent (Bradley Cooper) i hälarna. The Mule bygger på verkliga händelser.

A Nightmare on Elm Street, premiär 1 oktober

Argo, premiär 1 oktober

Barnyard, premiär 1 oktober

Dernier Amour (a.k.a Casanova, Last Love) , premiär 1 oktober

Every Day, premiär 1 oktober

Jimmy Neutron: Boy Genius, premiär 1 oktober

LEGO Jurassic World: Indominous Escape, premiär 1 oktober

Pacific Rim, premiär 1 oktober

Rango, premiär 1 oktober

Spongebob Movie: Sponge out of Water, premiär 1 oktober

Spongebob Squarepants – The Movie, premiär 1 oktober

Zodiac, premiär 1 oktober

Happy Death Day 2U, premiär 2 oktober

Goliat, premiär 5 oktober

Overboard, premiär 5 oktober

Mary, premiär 6 oktober

Devil’s Gate, premiär 13 oktober

Tjuvheder, premiär 16 oktober

Det borde finnas regler, premiär 23 oktober

Mother! , premiär 29 oktober