GALA magasin
You Are Reading
Här är artisterna som tävlar i Mello deltävling 2
0
Nöje

Här är artisterna som tävlar i Mello deltävling 2

John Lundvik

I lördags var det Robin Bengtsson och Cornelia Jakobs som blev de lyckliga vinnarna att gå direkt till finalen i Friends Arena. På lördag är det dags för deltävling nummer två där det är flera deltagare som tävlat i Mello tidigare. Bland annat tidigare Mellovinnaren John Lundvik. Här är alla deltagare i Mello deltävling nummer två:

Foto: Per Kristensen, Warner Music.

LIAMOO

Låtskrivare: Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic, Ali Jammali

LIAMOO vann svenska folkets hjärtan 2016 då han vann svenska Idol och visade sin förmåga att både rappa och sjunga. Under 2018 medverkade LIAMOO i Melodifestivalen med låten ”Last Breath” som han själv hade varit med och skrivit. 2019 var det dags för Mello igen, den här gången med duetten “Hold You” tillsammans med Hanna Ferm, som tog dem till tredje plats i finalen. Låten klättrade högt på såväl Spotify- som radiolistor, och är uppe i 18 miljoner streams.

Lisa Ajax
Foto: Tove Floss / Universal Music.

Niello & Lisa Ajax

Låtskrivare: Yvonne Dahlbom, Niklas ”Niello” Grahn Linroth, Jesper Welander

Det är första gången Niello & Lisa ställer upp i Melodifestivalen tillsamman men inte första gången dom jobbar ihop, i somras släpptes låten “Ingen annan”. Nu möts dom på Melodifestivalen scen i den energisprakande duetten ”Tror du att jag bryr mig”. Niello slog igenom stort 2013 med låten ”Legenden”. Hans texter är ofta träffsäkra och kluriga observationer, ofta hämtade från en vardag med hög igenkänning. Sedan starten har han släppt låtar på löpande band och samarbetat med artister som Danny Saucedo, Robin Stjernberg, Albin Johnsén, Janice med flera.

Lisa Ajax väg till framgång gick via Idol då hon 2014 stod som segrare i finalen. Sedan dess har hon släppt musik och med sina stora röst visat upp ett artisteri utöver det vanliga, bland annat med låten “Torn” som gick till final i Melodifestivalen 2019 och blev en hit på radio. 2022 blir det fjärde gången som Lisa Ajax tävlar i Melodifestivalen.

Mello 2022
Foto: Ida Fia Sveningsson / Cardiac Records

Samira Manners

Låtskrivare: Samira Manners, Fredrik Andersson

Samira Manners är 21 år och har spelat och skrivit musik sedan hon var liten. Hon är född och uppvuxen i skånska Svedala, men med en pappa från England har det fallit sig naturligt att skriva på engelska. En gemensam nämnare i den musik hon skapar är att den är personlig. Samira skriver och skapar musik utifrån sina egna känslor och upplevelser, och hennes dröm och mål är att få dela med sig av sina berättelser till lyssnarna. I maj 2020 släppte Samira sin debutsingel ”Do It All Again” som mottogs fint av media. Sedan den hyllade debuten i maj 2020 har Samira släppt ytterligare tre singlar och nu ser hon fram emot att få möta arenapubliken och tv-tittarna i Melodifestivalen 2022.

Alvaro Estrella
Foto: Tove Floss / Universal Music.

Alvaro Estrella

Låtskrivare: Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb, Alvaro Estrella

Artisten, dansaren och låtskrivaren Alvaro Estrella är ett välkänt ansikte för många i Melodifestivalsammanhang.  Förutom att han tidigare har varit bakgrundsdansare till artister som Danny Saucedo och, i Eurovision, Eric Saade, har han även varit med och tävlat själv två gånger och en gång tillsammans med Mendez på låten ”Vamos Amigos”. Alvaros egen ”Baila Baila” blev en av de mest kommersiellt framgångsrika Mellolåtarna 2021. Alvaro har också medverkat i flera musikaler, däribland West Side Story på Malmöoperan, Jerry Williams show ”Dynamite” och här senast i uppsättningen av Saturday Night Fever, där han förutom att vara med i ensemblen även är ersättare för David Lindgren (Tony Manero).

Mello 2022
Foto: Jan-Erik Lindkvist.

Browsing Collection

Låtskrivare: Carolina Karlsson, Mimi Brander, Moa Lenngren, Nora Lenngren, Sandra Bjurman, Jimmy Wahlsteen

Med sin svängiga och metalinfluerade punkrock bjuder Browsing Collection på en energisk show som inte lämnar någon utan svett, nackspärr eller söndervrålad strupe. Denna Skövdekvartett som alltid ger 110% på scen har tagit emot flera STIM-stipendier och vunnit stora musiktävlingar De har även spelat på bland annat Sweden Rock Festival, Peace & Love, Getaway Rock, Putte i Parken, Metallsvenskan och turnerat runt om i Europa och Sydkorea. 2018 släpptes plattan “Don’t Want To Dance”, som innebar startskottet för bandets nya sound och som hyllades världen över för sin attityd och energi. I mars 2020 följdes skivan upp av bandets fullängdare “Cyber Space Buffet”. Nu är Browsing Collection redo för nästa utmaning - Mello 2022.

John Lundvik
Foto: Axel Mazetti

John Lundvik

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm, Fredrik Sonefors, John Lundvik

John Lundvik är låtskrivaren som fick sitt genombrott som artist i Melodifestivalen 2018 när han med sin låt “My Turn” sjöng sig rakt in i folkets hjärtan och slutade på en tredjeplats som årets stora skräll. Backad av The Mamas lyckades han 2019 toppa föregående års framgång. Med låten “Too late for Love” tog han sig raka vägen till finalen i Friends Arena och vidare till Eurovision Song Contest i Tel Aviv där han hamnade på femte plats. Nu tar John steget in i tävlingen för tredje gången. Vänskap och kärlek i vått och torrt är temat i låten Änglavakt.

Tone Sekelius
Foto: Kristian Pohl / Emperial

Tone Sekelius

Låtskrivare: Anderz Wrethov, Tone Sekelius

Tone Sekelius är 24 år och 2015 startade hon sin YouTube-kanal och blev snabbt en av Sveriges största YouTubers. Med över 300 000 prenumeranter delar hon med sig av sin vardag hemma i Stockholm, underhåller och utbildar på flera olika sätt. Tone har alltid värnat om inkludering och vikten i att vara sig själv. Det har präglat hennes liv och hennes karriär. Utöver den musikaliska karriären med årets Pridelåt 2017 och flertal singlar har Tone hunnit med flera uppmärksammade projekt. Hon har bland annat släppt en sminkbok och en dokumentär (på Discovery +) om sitt liv och att komma ut som trans på. Låten ”My Way” är samhällskritisk och samtidigt en uppmaning att tro på sig själv, gå sin egen väg och våga stå för den man är.