GALA magasin
You Are Reading
Venus – smyckesserie som säljs till förmån för Kvinna till Kvinna
0
Stil & skönhet

Venus – smyckesserie som säljs till förmån för Kvinna till Kvinna

Kvinna till kvinna

Inför internationella kvinnodagen lanserar Edblad serien Venus som säljs till förmån för organisationen Kvinna till Kvinna, en kvinnorättsorganisation som bildades 1993 och når ut till mer än 20 länder där hjälpen behövs som bäst.

Edblad

Serien VENUS lanseras i butik och online den 24 februari. Från lanseringen och fram till den 31 mars går 10 kronor per sålt smycke oavkortat till organisationen Kvinna till Kvinna och deras viktiga arbete för kvinnors rättigheter.
Edblad uppmanar också sina kunder att avrunda uppåt i kassan och att skänka direkt till organisationen.Insamlingen pågår under perioden 24/2-31/3.
VENUS består av en klackring, ett halsband och en berlock som är blankpolerad med tvinnade kanter. Samtliga pryds av den mäktiga venussymbolen.

Edblad

Elaf Ali – kämpar för kvinnors rättigheter
Att stärka kvinnors inflytande och makt i samhället, stoppa våldet mot kvinnor och möjliggöra kampen för fred och mänskliga rättigheter är något som Edblad tillsammans med Kvinna till Kvinna brinner för. En kvinna som står förjust det, och mycket mer därtill, är författarinnan Elaf Ali.
Elaf har med sin självbiografi ”Vem har sagt något om kärlek?” gett en röst åt de flickor och kvinnor som lever underheders-förtryck i Sverige. Med sitt stora engagemang kändes Elaf som en självklar person för Edblad att samarbeta med inför lanseringen av Venus.

”Jag uppskattar när företag väljer att engagera sig. Det gör skillnad, självklart ekonomiskt men också att en fråga får lyftas upp och ta plats i ett forum den annars kanske inte hade synts” säger Elaf, och fortsätter: ”Jag är så glad att ha fått den här förfrågan och gör samarbetet med Edblad med stolthet. Kvinna till kvinna jobbar både nationellt och internationellt och min starkaste identitet är att jag är kvinna. Jag kommer alltid kämpa för kvinnans lika rättigheter och rätt till trygghet i samhället. Och jag hoppas att alla som vill förbättra situationen för utsatta kvinnor vill bidra, och dessutom få äga dessa coola och snygga smycken” avslutar Elaf Ali.

Edblad har en lång tradition av att stötta olika välgörenhetsorganisationer genom sitt projekt Helping Hand, som genom åren har samlat in flera miljoner till olika organisationer som ligger dem varmt om hjärtat.
Kvinna till Kvinna har Edblad samarbetat med kontinuerligt sedan mars 2021 och även stöttat deras senaste julkampanj, ett långsiktigt arbete som är en viktig del av Edblads helping hand-projekt.

Kvinna till kvinna

Ett samarbete som ter sig helt naturligt, då Edblad är ett företag som främst vänder sig till, och också leds av just kvinnor.
”Kvinna till Kvinna är en väletablerad organisation som gör otroligt mycket nytta, överallt och varje dag.
Det känns som ett naturligt val att stötta deras arbete, och vi är stolta över att de vill fortsätta samarbeta med oss” säger Sara Althini, Marknadschef på Edblad.

”Kvinna till Kvinna kan aldrig acceptera att det fortfarande i 40 länder är lagligt att misshandla sin fru, att det i över 100 länder finns lagar som hindrar kvinnor på arbetsmarknaden och att en av tre kvinnor i världen utsätts för våld eller övergrepp någon gång i sitt liv. Edblads engagemang är viktigt för oss då vi tillsammans med våra 150 partnerorganisationer i 20 länder kan fortsätta förändra kvinnors rättigheter till det bättre” säger Linda Kaplan, Insamlingschef Kvinna till Kvinna
Kvinna till Kvinna är en svensk organisation som bildades 1993 som en reaktion på våldet mot kvinnorna i kriget på Balkan. Tillsammans med 150 partnerorganisationer i drygt 20 länder är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer. De finns för att för att ge flickor och kvinnor förutsättningar att ta makten över sina egna liv och sin framtid. För kvinnors rättigheter, överallt och varje dag.

Kvinna till kvinna

Serien Venus lanseras 24 februari 2022 och kommer i både stål och med 14K guldplätering. Venus har ritats av Edblads designer Ulrika Runius med syftet att uppmärksamma internationella kvinnodagen och samarbetet med Kvinna till Kvinna och deras viktiga arbete.