GALA magasin
You Are Reading
Här är artisterna i Mello deltävling 2
0
Nöje

Här är artisterna i Mello deltävling 2

Anton Ewald

På lördag är det dags för deltävling 2 i Mello 2021. Två bidrag röstas vidare till final och två går vidare till Andra chansen. Programledare är Anis Don Demina, Oscar Zia och Christer Björkman.

SVT1 kl 20.00 och i SVT play.

Artister och låtar i andra deltävlingen:

Anton Ewald
Foto: Brian Jamie / PRFKT

1. Anton Ewald – New religion

Låtskrivare: Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt

Anton Ewald slog igenom i Melodifestivalen 2013 med låten ”Begging”. Genom åren har han nominerats till bland annat Grammis, Rockbjörnar och MTV Awards. De senaste åren har Anton bott och jobbat i Miami, USA. Han har jobbat med stjärnproducenten Rami Yacoub (Backstreet Boys, Britney Spears, One Direction m.fl.), arbetat som internationell fotomodell och undervisat i modern dans. Nu är Anton tillbaka på svensk mark, redo att åter igen ställa sig där han helst vill vara, på scenen.

Julia Alfrida
Foto: Mikael Fogelberg

2. Julia Alfrida – Rich

Låtskrivare: Julia Alfrida, Jimmy Jansson, Melanie Wehbe

Artisten och låtskrivaren Julia Alfrida blev den första officiella deltagaren i Melodifestivalen 2021 när hon blev erbjuden en plats genom radiotävlingen P4 Nästa. Hennes gränsöverskridande musik är influerad av dark-pop och hip hop, med texter och produktioner som ofta speglar de upplevelser som format henne till den hon är idag. Julia är 25 år och uppvuxen i Åkersberga utanför Stockholm. Hennes karriär tog fart redan 2019 med singeln “HER” som ledde till liveframträdanden i samband med Pridefestivalen i Stockholm och Köpenhamn.

WAHL feat, Sami
Foto: Jonathan Perlmann / Universal Music

3. WAHL featuring SAMI – 90-talet:

Låtskrivare: Sami Rekik, Christopher Wahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson

Sami Rekik var under många år ena halvan av Medina, en av Sveriges mest kända hiphopduos. Nu kör han solo under namnet SAMI och har släppt hits med bland andra artisterna Cherrie, Danny och Jireel som feature. Låtskrivaren och artisten Christopher Wahlberg, mer känd som den ena halvan i duon SödraSidan, går nu också solo under namnet WAHL. SödraSidan har varit aktiva på den svenska hiphopscenen i ett flertal år och har jobbat ihop med artister och producenter som Hoffmaestro och Tjuvjakt. Nu har WAHL och SAMI slagit sig samman och debuterar i Melodifestivalen.

Frida Green
Foto: Ida-Fia Sveningsson / Cardiac Records

4. Frida Green – The silence

Låtskrivare: Anna Bergendahl, Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deb

Det finns ingen på Österlen som inte vet vem Frida är, då hon sjungit på mängder av dop, begravningar, och lokala event. Frida är 28 år, har gått på Estetiska programmet i Ystad, och varit med i diverse lokala band – då ofta som bakgrundssångerska. Nu är det dags för Mellopubliken att upptäcka Frida Green när hon ställer sig längst fram på scenen i Sveriges största tv-program.

Eva Rydberg
Foto: Mikael Lindell Bolin

5. Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong

Låtskrivare: Göran Sparrdal, Kalle Rydberg, Ari Lehtonen

Eva Rydberg och Ewa Roos är två av våra mest älskade skådespelare och artister med långa karriärer inom teater, revy, film och musik. De har delat scen många gånger, och nu är det dags för dem att tillsammans äntra en av våra största musikscener. De är inga rena debutanter i sammanhanget. Eva Rydberg medverkade 1977 och Ewa Roos sjöng för Sverige i en internationell melodifestival för barn redan på 60-talet. Nu hoppas de på sitt stora gemensamma genombrott, i och med deras medverkan i Melodifestivalen 2021.

Patrik Jean
Foto: Magnus Ragnvid

6. Patrik Jean – Tears run dry

Låtskrivare: Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe

Patrik Jean är en etablerad låtskrivare och musikproducent och vann hela Mello-kalaset förra året som en av låtskrivarna bakom låten “Move” med The Mamas. Nu vill han visa att han även är en artist att hålla ögonen på och har redan släppt två egna EP-skivor. Trots vinsten i Melodifestivalen blev det som bekant ingen tävling i Eurovision Song Contest 2020, men Patrik Jean hoppas nu på en ny chans i Rotterdam när han tar steget fram i rampljuset och tävlar med låten “Tears Run Dry”.

Dotter
Foto: Kristoffer Jansson / Warner Music Sweden

7. Dotter – Little Tot

Låtskrivare: Johanna ”Dotter” Jansson, Dino Medanhodzic

Dotter har släppt mycket musik men det var i Melodifestivalen 2020 som hon slog igenom för den breda publiken. Med låten ”Bulletproof” var hon en av favoriterna till segern, men med bara en poängs marginal blev det till sist en andra plats. ”Bulletproof” blev en stor radio- och streminghit. Dotter är en rutinerad artist och låtskrivare. På meritlistan finns bland annat låtarna ”A Million Years” med Mariette och ”Victorious” med Lina Hedlund. Hennes samarbete med Måns Zelmerlöw i ”Walk With Me” ledde också till en gemensam turné.