GALA magasin
You Are Reading
Malin Olsson och Dante Zia leder ”Fixaräventyret”
0
GALA kidz

Malin Olsson och Dante Zia leder ”Fixaräventyret”

Fixaräventyret

I nya serien ”Fixaräventyret” följer vi åtta barn som lämnar sina bekväma liv och flyttar ut i skogen för att campa under tio dygn utan sina mobiler och sina föräldrar. De delas upp i två lag som får i uppdrag att bygga en flotte som ska ta dem över en magisk sjö för att rädda en hemlig skatt. Men det visar sig att det även är några mystiska främlingar som är på jakt efter samma skatt.

För att klara sitt uppdrag behöver de lära sig hur man bygger en säker och snabb flotte och hur man lagar mat över öppen eld. Programledarna Malin Olsson och Dante Zia leder de båda lagen genom spännande tävlingar och tuffa utmaningar. Det blir mycket känslor, frustrationer, hemlängtan och även en hel del kärlek i lägret.

– För att lyckas bygga varsin flotte som ska ta dem över sjön måste våra fixare vara händiga och uppfinningsrika. Under de här tio dagarna lär de sig massor, men framförallt lär de sig vikten av ett bra samarbete, för sammanhållningen är A och O om man ska ta sig ända in i mål som vinnare i ”Fixaräventyret”, säger Malin Olsson.

Deltagare:
Astrid, 11 år från Lund
Aurora, 11 år från Eslöv
Christian, 13 år från Malmö
Edvin, 11 år från Helsingborg
Julia, 11 år från Rydebäck
Julian, 11 år från Lund
Liam, 11 år från Fjärås
Wilma, 11 år från Svedala

Amanda Wickman är byggexpert och tävlingsdomare. Fixaräventyret är inspelat utanför Ängelholm i Skåne.

Premiär i SVT Play och SVT Barn fredag 19 februari kl 06.00 (1:10)

Foto: Melker Heinz