GALA magasin
You Are Reading
Happy Jankells roman ”Livlina” blir film
0
Nöje

Happy Jankells roman ”Livlina” blir film

Produktionsbolaget Baluba har köpt rättigheterna till filmatisering av Happy Jankells debutroman Livlina.


– Jag känner enorm glädje och stolthet inför detta! Genom boken har jag lyckats nå ut till många läsare och nu hoppas jag att min historia om systrarna Liv och Lina når ännu bredare, säger Happy Jankell.

Romanen Livlina utkom på Bokförlaget Forum våren 2021 och är Happy Jankells litterära debut.

– Det universum som Happy har byggt i Livlina passar perfekt som film eller tv-serie. Happy skildrar nutiden med en unik röst och hennes berättelse har fått ett enormt gensvar från unga kvinnor som tackar henne för att så skickligt sätta ord på deras känslor och upplevelser, säger Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum.

Happy Jankell fortsätter:

– Det har funnits ett stort intresse för filmrättigheterna till Livlina och för mig kändes det viktigt att kroka tag i det bolag vars vision överensstämde med min egen.

Med förvärvet av filmrättigheterna för Livlina fortsätter produktionsbolaget Baluba sin satsning på relationsdrama för unga, där Heartbeats på C More och filmatiseringen av Sandra Beijers roman Allt som blir kvar för SVT är aktuella exempel.

– En välskriven berättelse om ett ytterst relevant ämne och dessutom med en superspännande kreatör bakom är en självlysande kombination. Vi ser mycket fram emot att få mejsla ut filmatiseringen av den här historien tillsammans med Happy och tänker primärt tv-serie men det kan också bli spelfilm, säger Erik McAllister, dramachef på Baluba.

Inspelning är planerad till hösten 2023.

– Att jobba med en film från andra sidan kameran blir en ny erfarenhet för mig. Och det är väldigt spännande att få se de karaktärer jag skapat få kött och blod via skådespelarnas tolkningar, säger Happy Jankell.

Foto: Bokförlaget Forum