GALA magasin
You Are Reading
Gunilla Persson tävlar i matlagning i Viaplays realityserie – premiär ikväll! 
0
Film & TV

Gunilla Persson tävlar i matlagning i Viaplays realityserie – premiär ikväll! 

Vad är Gunilla Perssons specialitet i köket? Det ska hon bevisa i den norska tv-succén Camp Kulinaris som nu är tillbaka med en ny säsong. Tolv välkända profiler ska tillsammans driva en restaurang i norska Portør. Det blir utmanande menyer med allt från insekter och ål till taco. Camp Kulinaris har säsongspremiär den 8 april på Viaplay.
– Jag önskar jag hade lyssnat mer på mamma när hon ville lära mig att laga mat, säger Gunilla Persson.

Restaurangen i idylliska Portør i Norge drivs av mästerkocken Kjartan Skjelde som sätter stor press på de tolv kändisarna som är noviser i köket. Och han är hård men rättvis i sin bedömning. I realityserien Camp Kulinaris ska deltagarna tillaga och servera maträtter under olika teman. Mot slutet av varje vecka ställs två deltagare mot varandra i en matlagningsduell där en till slut måste ta av sig förklädet och lämna Portør.

Tidigare säsongen har både Anna Anka och Maria Montazami från Svenska Hollywoodfruar varit med och tävlat. I år är det Gunilla Perssons tur. Hon gör storstilad entré och sprider skräckblandad förtjusning bland sina medtävlande. I den första tävlingen har hon två alternativ; att laga sin mamma Iris omtalade köttbullar eller prisbelönade kycklinglåda.

– Jag är glad att jag kunde laga och bjuda på mammas utsökta kycklinglåda som hon vann pris för, säger Gunilla Persson.

Hemma i Los Angeles lagar dock inte Gunilla Persson mat så ofta – vilket hon nu ångrar i Camp Kulinaris.

– Jag önskar att jag lyssnat mer på mamma när hon ville laga mat och jag hade gått i hennes fotspår vad gäller matlagning, säger Gunilla Persson.

Förutom Gunilla Persson tävlar även Line Verndal, känd från Viaplay-filmen Tack för senast, samt Anne Marit ”Annema” Yuvali, Yousef Hadaoui, Johannes Magnussen, Amir Horori, Lene Alexandra Øien, Selene Fjellvang Lie, Yasmin Mehmood, Kai Thomas ”Skrellex” Ryen Larse, Samuel Massi och Stein Morten Sling. Dessutom kommer Guri Schanke, Caroline Berg Eriksen och Pål Gordon Nilsen in som utmanare senare under säsongen.

Tillsammans medverkar den i Norges roligaste matprogram där de ska bo ihop, laga mat och driva restaurangen i Portør. Varje vecka möts de olika matutmaningar som ska läras, förberedas och serveras. Efter många spännande veckor fyllda med livliga diskussioner, färgstarka personligheter och mycket skratt kommer vinnaren av Camp Kulinaris 2024 koras.

– Det är ett stort nöje att återigen kunna bjuda in tittarna till Portør och en ny säsong av Camp Kulinaris. Årets deltagare får prova på att laga mat från världens alla hörn, krävande mattävlingar och verkligen få uppleva alla aspekter av att driva en restaurang, säger programchef Kjartan Skjelde.

Camp Kulinaris produceras av Oslo Company med Mari Dotseth som producent och Jonas Møller är exekutiv producent på Viaplay.

Den nya säsongen av Camp Kulinaris har premiär den 8 april på Viaplay.