GALA magasin
You Are Reading
Wisting är tillbaka med ny internationell stjärnglans
0
Film & TV

Wisting är tillbaka med ny internationell stjärnglans

Tittarsuccén Wisting är tillbaka på Viaplay med Sven Nordin i huvudrollen som favoritutredaren William Wisting. Dessutom har Bridgerton-stjärnan Rupert Evans en bärande roll i den fjärde säsongen. Wisting har premiär på Viaplay den 11 april.
– Jag har sett alla säsonger av Wisting, och älskat dem alla. Men jag tycker att det här är en av de bästa, säger Rupert Evans.

Den norska succéserien Wisting har toppat tittarlistorna på Viaplay både i Sverige och Norge varje säsong och satte rekord när den första säsongen hade premiär. Sven Nordin har också hyllats för sin tolkning av karaktären skapad av kriminalförfattaren Jørn Lier Horst.

Den fjärde säsongen inleds med att en ung brittisk pojke försvinner spårlöst från sitt hotell i Larvik. Samtidigt hittas en hotellanställd, med nära relation till pojkens familj, mördad. Familjen får ett krav på lösen och kryptiska meddelanden från kidnapparen, och när familjehemligheter avslöjas misstänker William Wisting att det kan ligga ett personligt motiv bakom försvinnandet. Det finns också ett enormt internationellt tryck på Wisting och hans poliskollegor att lösa mordet och hitta den brittiska pojken innan det är för sent.

Sven Nordin ser fram emot ännu en säsong på Viaplay.

– Jag tycker att Wisting har de element som en bra kriminalserie ska ha. Både med en kriminalgåta som ska lösas och plottvister på vägen, men också en dimension av mänsklighet och känslor mellan karaktärerna som jag tror är unik för Wisting. Det handlar om mer än att bara fånga skurkarna. Den skildrar också livet utanför utredningen, vilket inte alltid stämmer överens med framgångsfaktorn som ligger i att lösa ett fall, säger Sven Nordin.

Fjärde säsongen kan även bjuda på ett internationellt stjärnnamn i Rupert Evans, känd från bland annat Förhäxad, Bridgerton och The Man in the High Castle.

– Jag har sett alla säsonger av Wisting, och älskat dem alla. Men jag tycker att det här är en av de bästa. Det finns ett extra lager, och en nerv, i att ett barn har försvunnit. Det är varje förälders värsta mardröm, och det sker utöver att också ett mord ska lösas. Tittarna kan se fram emot många fantastiska vändningar som kommer att överraska ända till slutet, säger Rupert Evans och fortsätter:

– Jag blev helt kär i Larvik, och hoppas att jag kan ta tillbaka familjen dit. Det var även helt fantastiskt att få jobba med många av de bästa skådespelarna i Norge. Inte minst regissören Henrik Georgsson och chefsfotografen Carl Sundberg. De har skapat en väldigt visuellt vacker säsong, som också sätter en nervös ton genom alla avsnitt, säger Rupert Evans.

I övriga roller syns även Mads Ousdal, Thea Green Lundberg, Andrea Bræin Hovig, Mads Sjøgård Pettersen, Fredrik Stenberg D-S, Evelyn Rasmussen Osazuwa, Lars Berge och Ellen Bendu.

Wisting säsong fyra är regisserad av Henrik Georgsson (Bron) och huvudförfattare är Vegard Steiro Amunden. Säsongen är producerad av Ørjan Karlsen och Åshild Ramborg på Viaplay Studios Norge, i samarbete med Silje Hopland Eik på Cinenord.

Wisting har premiär på Viaplay den 11 april och består av fyra avsnitt där ett nytt avsnitt släpps torsdagar.

Foto; Viaplay