GALA magasin
You Are Reading
GALAs favoritbilder från president Macrons Sverigebesök
0
Kungligt

GALAs favoritbilder från president Macrons Sverigebesök

I en tid av globala utmaningar och förändringar har franske presidenten Emmanuel Macron och hans fru Brigitte gjort ett statsbesök i Sverige för att förstärka banden mellan de två länderna. Besöket markerade inte bara en viktig milstolpe i det fransk-svenska samarbetet utan gav också möjlighet att diskutera gemensamma intressen med det svenska kungahuset, vilket fördjupar relationerna. Här nedan kan du läsa lite mer om besöket och även se GALAs favoritbilder från statsbesöket. Extra kul att se den fina relationen mellan drottning Silvia och presidenthustrun Brigitte Macron som vi även skrivit om tidigare här på GALA.

Under sitt besök har president Macron deltagit i olika möten och diskussioner med såväl politiska ledare som medlemmar av det svenska kungahuset. Dessa möten har belyst viktiga frågor som påverkar både länderna och hela Europa. Diskussionerna har omfattat ämnen som miljöskydd, digitalisering, försvarssamarbete och ekonomiskt samarbete.

Ett centralt tema under president Macrons besök har varit klimatförändringarna och behovet av att arbeta tillsammans för att minska utsläppen och främja hållbar utveckling. Diskussionerna har involverat såväl politiska ledare som medlemmar av det svenska kungahuset för att tydligt visa att ansträngningarna för att rädda planeten är gemensamma och går hand i hand med värderingarna hos både politiska beslutsfattare och kungligheter.

Säkerhet och försvarssamarbete har varit andra viktiga ämnen under besöket. Genom att involvera både politiska ledare och medlemmar av det svenska kungahuset strävar man efter att tydliggöra att säkerheten i regionen är en gemensam angelägenhet. President Macrons besök har därmed stärkt samarbetet inom dessa områden och lagt grunden för ytterligare gemensamma strategier för att möta hot som terrorism och cyberhot.

De ekonomiska banden mellan Frankrike och Sverige har också varit föremål för diskussion under besöket. Diskussionerna har kretsat kring möjligheter till ökat samarbete inom teknologi, innovation och andra sektorer för att stärka den gemensamma ekonomin och skapa möjligheter för båda ländernas medborgare.

President Emmanuel Macron hälsade på Magdalena Andersson med en puss på handen.
Här hälsar presidentens fru Birgitte Macron på Ebba Busch.
Drottningen och presidenten hade mycket att diskutera vid middagen.
Prinsessan Sofia satt bredvid statsminister Ulf Kristersson vid middagen.

Foto: Swedish Press Agency