GALA magasin
You Are Reading
Mello: Här är artisterna som tävlar ikväll!
0
Nöje

Mello: Här är artisterna som tävlar ikväll!

Hela Sveriges mellofest 2024 äger rum mellan lördagen den 3 februari och lördagen den 9 mars. Turnén startar i Malmö för att sen åka vidare till Göteborg, Växjö, Eskilstuna, Karlstad och slutligen Stockholm. Det blir programledaren och tv- och radioprofilen Carina Berg som kommer leda årets melloturné och så här ser första startfältet ut som tävlar ikväll på SVT1 klockan 20.00.

Adam Woods

Artisten, låtskrivaren och producenten Adam Woods från Stockholm deltar i Melodifestivalen för andra gången, men för första gången som soloartist. Debuten kom 2023 när han tillsammans med Jon Henrik Fjällgren och Arc North knep fjärdeplatsen i tävlingen med låten ”Where You Are” ( Sávežan). Adam har sedan dess vuxit snabbt på Spotify med över en miljon lyssnare per månad. Nu har han flera framgångsrika samarbeten igång med stora artister inom dansgenren. 2024 är han redo att på helt egna ben ta sig an Sveriges största scen.

Samir & Viktor

Samir & Viktor gör comeback och tävlar för fjärde gången i Melodifestivalen, där de tidigare fått Sverige att shuffla, ta en groupie och kanske till och med fått någon att bada naken på Sergels torg. Samir Badran och Viktor Frisk fick sitt stora genombrott med debutsingeln ”Success” och har sedan dess levererat hits som ”Saxofuckingfon”, ”Bada nakna”, ”Shuffla” och ”Odödlig”. 2018 gjorde de den inofficiella VM-låten ”Put your hands up för Sverige”. Samir Badran har synts i Let’s Dance och som programledare för Talang. Viktor Frisk blev utnämnd till Årets Influencer (2017), medverkade i Let’s Dance (2018) och har rönt framgångar med boken Min Superkraft, om livet med ADHD.

Melina Borglowe

Vispopartisten Melina Borglowe från Växjö växte upp med gitarren i famnen, inspirerad av en ständigt sjungande pappa. Hon har tagit sig från skolavslutningsgig och musiktävlingar till trubadurturnéer och en plats i Rec-Collective – ett utbildningsinitiativ av Oskar Linnros med syfte att utbilda unga tjejer i musikproduktion. Den första singeln, ”Sunflower Meadow”, släppte Melina redan som 13-åring och så småningom satte hon ihop sitt första liveband. Men det var genom och efter Rec-Collective och deltagande i talangtävlingar som framgångarna började komma. Efter att ha lagt musiken på hyllan ett tag hittade hon hem till sin tidiga inspiration och har återvänt starkt med några låtar på svenska – ”Livet Ut (Dopvisan)” 2022 och ”En sommar längre fram” samt ”Vila dig här hos mig” 2023. I höstas gav hon ut sin debut-EP ”Puss kram hej”, och nu ska hon stå på Melodifestivalens scen.

Elisa Lindström

Rutinerade soloartisten Elisa Lindström är tillbaka i Melodifestivalen. ”Den du är” hette hennes bidrag 2021 och nu ska hon återigen visa svenska folket vad hon går för. Den nu 32-åriga artisten från Töreboda bildade redan under gymnasiet dansbandet Elisa’s tillsammans med några vänner och de vann en stor och bred publik. Idag spänner hennes repertoar från dansband till klassiskt och ofta bränner hon dessutom av några stycken på sin trumpet. Under åren har vi sett henne vinna Dansbandskampen, Let’s Dance, Körslaget, Grammisar och Guldklavar, samt på scener i olika musikaler. Den här säsongen gör hon en hyllad insats i Mello-veteranerna Lasse Holms, Ingela ”Pling” Forsmans och Monica Forsbergs musikal ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” på Nöjesteatern i Malmö.

Lisa Ajax

Lisa Ajax fick sitt stora genombrott 2014 när hon vann Idol som den yngsta tävlande genom tiderna. Idag, blott 25 år gammal, har hon hunnit med fler tv-sända talangtävlingar än de flesta hinner med under en hel livstid. Med sitt deltagande i Melodifestivalen 2024 är Lisa på god väg att blir en riktig en riktigt Melloveteran, då hon varit med fyra gånger tidigare. Senast 2022 med låten “Tror du att jag bryr mig” som sålde både guld och platinum. Utöver detta har Lisa Ajax haft fler hits, turnerat i Sverige, medverkat i flera svenska tv-program och dansat i Let’s Dance.

Smash Into Pieces

Den platinabelönade rockgruppen Smash Into Pieces har med sina kraftfulla låtar och tydliga budskap – att krossa alla hinder som står mellan dig och dina drömmar – inspirerat och uppmuntrat många lyssnare. Med sju utgivna album, över en halv miljard samlade streams och views har gruppen etablerat sig som en av de snabbast växande svenska rockgrupperna i modern tid. Bandet är aktuella med en pågående Europa-turné som kantas av slutsålda konserter i bland annat Amsterdam, Berlin, London och Paris, samt en kommande boklansering och albumsläpp.

Debuten i Melodifestivalen 2023 gav mersmak och nu är de tillbaka med låten ”Heroes Are Calling” som handlar om att finna sin inre superhjälte. Med APOC i spetsen, det vill säga bandets maskerade trummis, ledare och maskot, fortsätter Smash Into Pieces att med sin musik väcka liv i den inre kraft som finns hos varje människa.

 

 

Foto: Janne Josefsson/SVT