GALA magasin
You Are Reading
Kronprinsessparet fortsätter sprida glädje runt om i Sverige
0
Kungligt

Kronprinsessparet fortsätter sprida glädje runt om i Sverige

Kronprinsessparet

Igår besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Örebro län för att uppmärksamma insatser med anledning av covid-19-pandemin. Kronprinsessparets besök ägde rum i Örebro kommun med landshövding Maria Larsson som värd under besöket. Som alltid kan man se på bilderna hur bra team kronprinsessparet är när de är ute och representerar tillsammans och vilken god stämning de sprider.

Kronprinsessan och Prins Daniel inledde besöket med ett möte på Örebro slott tillsammans med representanter från länsstyrelsen, regionen och näringslivet. Tillsammans samtalade de om hur pandemin påverkat de olika verksamheterna och invånarna. Därefter besökte Kronprinsessparet vaccinationscentralen Boglundsängen i Vivalla, Örebro. Där berättade vårdpersonal om hur de arbetat med att få ut information om vaccination med hjälp av att arbeta med flera språk, att finnas på plats ute i samhället och i bostadsområden samt att samverka med länsstyrelsen.  Kronprinsessparet fick också information om arbetet med vårdhygien, samt samtala med medarbetare från ”det mobila teamet” som åker hem till patienter och ger vård. Representanter från Region Örebro län berättade även om arbetet med provtagning av covid. Med syfte att effektivisera provtagningen kan invånare till exempel hämta testkit i lådor utanför vårdcentraler, utan att boka tid.

Kronprinsessparet Örebro

Behrn Arena
I samband med lunch besökte Kronprinsessan och Prins Daniel Behrn Arena. Där fick de samtala med representanter från Örebro hockey, Riksidrottsförbundet och SISU idrottutbildarna, Svenska kammarorkestern, Lerbäcks teater och Spångbergs kör som berättade om hur pandemin påverkat sport, kultur och föreningsliv.

Kronprinsessparet

Stadsmissionen
Eftermiddagen inleddes med att Kronprinsessparet besökte Stadsmissionens matcentral. I samarbete med mataffärer i Örebro tar verksamheten tillvara på matsvinn, som sedan delas ut som matkassar till behövande. Vid besöket fick Kronprinsessparet bland annat information om att efterfrågan på dessa matkassar ökade stort under pandemin.

Kronprinsessparet
Kronprinsessparet besöker fordons- och transportprogrammet på Tullängsgymnasiet. Foto: Pelle T Nilsson/SPA.

 

Tullängsgymnasiet
Dagen avslutades med ett besök på Tullängsgymnasiet som även är riksgymnasium för döva och hörselskadade. Där fick Kronprinsessparet möta medarbetare och elever som berättade om hur det har fungerat att ha distansundervisning under pandemin.

Kungafamiljen besöker Sveriges län
Med anledning av den pågående covid-19-pandemin besöker medlemmar i Kungafamiljen, på initiativ av H.M. Konungen, Sveriges 21 län.

De fyra första besöken genomfördes hösten 2020, men med anledning av den andra vågen av pandemin pausades besöken tills vidare. Med dagens besök i Kalmar län återupptas besöken i samtliga Sveriges län under hösten 2021.

Kungen vill genom besöken visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Kommande besök till Sveriges län planeras enligt följande:

Oktober
Torsdagen den 7 oktober besöker Prins Carl Philip Gotlands län
Tisdagen den 12 oktober besöker Prins Carl Philip Östergötlands län
Torsdagen den 14 oktober besöker Kungaparet Jönköpings län
Fredagen den 15 oktober besöker Kronprinsessparet Kronobergs län
Torsdagen den 28 oktober besöker Kungaparet Hallands län
November
Torsdagen den 11 november besöker Kronprinsessparet Dalarnas län
Fredagen den 26 november besöker Kronprinsessparet Skåne län
Måndagen den 29 november besöker Kungaparet Jämtlands län

Foto: Pelle T Nilsson/SPA