Hej alla vänner! Tänk att det är så enkelt att laga läcker och nyttig mat. Den här fruktiga salsan passar till allt. Receptet kommer att finnas i min nya bok Det godaste till grillat, som kommer ut i april. Ganska snart med andra ord.
Men laga den gärna redan idag eller spara till helgen. Salsan är fullproppad med nyttiga vitaminer som vi alla behöver i dessa tuffa tider. Du kan servera salsan till kött, fisk eller fågel eller äta som den är, till frukost, lunch eller middag. Ja, till och med som mellanmål, byt ut då koriander mot mynta och servera med t ex yoghurt eller kvarg. Här kommer receptet – laga och njut!
Fruktig all round salsa
Till 1 person som ensamrätt eller till 4 pers som tillbehör
1 mango
1 avokado
1 papaya
1 knippa salladslök
1 chili
5-6 msk limesaft
1 stor knippa koriander
Skala mangon och skär fruktköttet i bitar.
Dela, kärna ur och tärna avokado och papaja.
Ansa och skiva salladslöken. Ansa, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. Blanda frukten med löken och limsaften. Blanda i hackad koriander.