Starta veckan med att baka dessa underbara chocklad cookies! Baka gärna dubbelsats och servera till kaffe eller kanske ett glas mjölk! Jättegod kombo!
Chocklad cookies
Till ca 15 kakor
Tid: 40 minuter
1 dl havregryn
50 g valnötskärnor
1 msk gula russin
75 g hackad ljus- eller mörkchoklad
2 dl kakmjöl
1/2 dl strösocker
1/2 kokossocker
100 g smör, kylskåpskallt
1 ägg
Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa havregryn i matberedare monterad med en kniv, men inte till mjöl. Hacka valnötter fint. Grovhacka russin. Hacka chokladen.
Blanda havregryn, mjöl, socker och kokossocker i matberedare monterad med degkrok (går bra att göra degen för hand) Tillsätt smöret, skuret i tunna skivor och kör tills allt blandas. Tillsätt ägg, nötter och russin och blanda ihop till en deg. Knåda in chokladen.
Rulla degen till ca 15 bollar. Låt bollarna glest på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda en plåt kakor i taget.
Sätt plåten i mitten av ugnen, grädda 1 minut, sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda ytterligare ca 10 minuter, eller tills kakorna är genomgräddade och fått fin färg. Passa noga så kakorna inte bränns vid.
Låt svalna på ett galler. Grädda resten av kakorna på samma sätt.
Tidigare publicerad i Leva & Bo