GALA magasin
You Are Reading
Mest dramatiska säsongen av Heder har snart premiär
0
Film & TV

Mest dramatiska säsongen av Heder har snart premiär

Viaplays succéserie Heder är tillbaka med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius i huvudrollerna. Idag är det exakt en månad kvar till premiär och nu släpps teasern till vad som blir den mest dramatiska säsongen hittills. Advokaterna på Heder ställs inför sitt svåraste fall hittills när en populär löpartävling för kvinnor blir måltavla för en terroristattack utförd av medlemmar ur incel-rörelsen. Heder har premiär på Viaplay den 12 september.

Nour, Janni, Elin och Karin på advokatbyrån Heder är tillbaka. Sina yrken till trots och med ett gemensamt, tvivelaktigt förflutet balanserar de fortfarande på gränsen mellan rätt och fel i sin kamp för kvinnors rättvisa. Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius är tillbaka i huvudrollerna i Heder och har inte bara varit med och utvecklat serien utan är också exekutiva producenter för den tredje säsongen som har premiär den 12 september på Viaplay.

– Säsongen är mer otäck än tidigare, men har också mer fördjupning. Titta så förstår ni, säger Alexandra Rapaport som spelar Nour.

Nu släpps den första teasern som avslöjar några av de dramatiska scener som kommer i den tredje säsongen där de fyra advokaterna ställs inför sitt svåraste fall hittills när Tjejmilen utsätts för en terroristattack utförd av medlemmar ur incel-rörelsen. Samtidigt som Heder-advokaterna kämpar för att skipa rättvisa hinner det förflutna ikapp dem och de svävar återigen i fara. Hur mycket tål vänskapen och lojaliteten när hemligheter och lögner kommer till ytan.

– Återigen ligger vi obehagligt rätt i tiden. Gör det ni med – missa inte säsong tre, säger Eva Röse som spelar Karin.

Den tredje säsongen av Heder har exklusiv premiär på Viaplay den 12 september och består av sex avsnitt. Heder har också rönt framgångar internationellt där rättigheterna har sålts till 82 länder. Serien bygger på en idé av Sofia Helin som utvecklats av Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius. Likt tidigare säsonger är de även exekutiva producenter. Heder regisseras av Joakim Eliasson samt produceras av Calle Jansson och Mathias Gruffman på Bigster.

Foto: TobiasRegellViaplay.