GALA magasin
You Are Reading
Första bilderna från kronprinsessan Victorias officiella besök i Bangladesh
0
Kungligt

Första bilderna från kronprinsessan Victorias officiella besök i Bangladesh

Kronprinsessan Victoria besöker nu Bangladesh tillsammans med bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell. Besöket i Bangladesh äger rum med anledning av kronprinsessan Victorias roll som goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram (UNDP) för de globala målen för hållbar utveckling.  Syftet med besöket är att få en inblick i den utvecklingsresa som Bangladesh gjort. Det är också ett tillfälle att studera framsteg och fortsatta utmaningar i genomförandet av de globala målen för hållbar utveckling med fokus på klimat, jämställdhet, den gröna och digitala omställningen samt näringslivets roll.

Kronprinsessan Victoria anländer till InterContinental Hotel in Dhaka, Bangladesh.

I dag har Kronprinsessan och delegationen varit i Dhaka och närvarat vid ett interaktivt event med fokus på hur Bangladesh arbetar med inkluderande digital utveckling. Dagen avslutades med ett möte med Bangladesh premiärminister Sheikh Hasina tillsammans med statsrådet och assisterande generalsekreterare och chef för UNDP:s avdelning för externa relationer och påverkansarbete (UN ASG) Ulrika Modéer. Som avslutning på första dagen i Bangladesh stod premiärministern värd för en Iftar middag.

Kronprinsessan Victoria of Swedenvälkomnas till Foreign Service Academy in Dhaka.

Kronprinsessan Victoria of Sweden i möte med HE Prime Minister Sheikh Hasina and Hasan Mahmud, Foreign Minister of Bangladesh at Pan Pacific Sonargaon Hotel in Dhaka.

Foto: Swedish Press Agency