GALA magasin
You Are Reading
För att kunna inspirera på djupet måste du ha sett med egna ögon…
0
Blogg - Therése Neaimé

För att kunna inspirera på djupet måste du ha sett med egna ögon…

I många, många år har kvinnor fått stå tillbaka pga av olika beslut från ledare världen över. Givetvis inte bara kvinnor men just detta inlägg handlar mest om just dem.

Fertilitet eller kanske framför allt problemen som kan uppstå när de fertila åren sakta avtar är något som påverkar i stort. Ibland kanske pga av att vi väntat lite för länge med att bilda familj. Kanske beror det ibland på att karriären kommer emellan. Eller ibland helt enkelt på att ”jakten” på den där perfekta partnern tagit för lång tid.

För snart 5 år sedan fick jag själv hjälp med att förverkliga drömmen om ett tredje barn genom en utav de absolut bästa och mest renommerade klinikerna i världen. The OLGA Clinic. Beläget i hjärtat av St:Petersburg. Sedan min sons födelse 2018 har jag fortsatt mitt samarbete med just denna klinik. Som deras ambassadör och som konsult för nya ”patienter” eller hjältar som man kanske bättre borde kalla dessa fantastiska kvinnor. Eller par för den delen. Alla dessa människor som hittat nya vägar för att nå sina drömmar och mål.

Varför då min övertygelse? Över att samarbeta med just denna klinik? Jo, för att de faktiskt hjälpte mig att förverkliga en av mina stora drömmar. På riktigt. I form av ett alldeles fantastiskt litet busfrö på snart 4 år. Men också för att jag genom åren kommit att förstå deras storhet. Jämfört med kliniker i tex Sverige och Danmark (ja jag har provat både och) Men också för att jag vid det här laget pratat med / samlat på mig ”historier och livsöden” från flera, flera hundra kvinnor.

Olga kliniken har tex hållit på med ägg och embryoadoption i mer än 20 år. Sverige i 3. Donations banken hos Olga kliniken är av förklarliga skäl ofantligt mycket större. Och man har även möjlighet att välja sin egen donator med bild. För att nämna några viktigs variabler på ytan.

I mina föreläsningar världen över har jag ofta nämnt viktigheten i att för att kunna inspirera andra så måste du själv ha gjort resan! Punkt! Är det inte så att det är lättare att veta vad du pratar om om du själv vågat!? I min värld är det helt avgörande. En ”profet” eller en inspiratör om du så vill inger mest hopp om denna också kan säga att ”jag var där”! Jag vågade. Om jag kan så kan du. Vad det än må gälla. Å nej, någon profet är jag inte. Missförstå mig inte. Men jag tänker att det gäller i stort.

Så. Mitt samarbete fortsätter. För att det helt enkelt känns så oerhört viktigt att fortsätta inspirera dessa många många kvinnor och par att nå sina drömmar. Åren går!! Många av dessa kvinnor har nått en ålder där det snart inte är möjligt att få hjälp längre. Även om man i just St:Petersburg hjälper kvinnor upp till 51 års ålder. (I Sverige mycket lägre ner i åldrarna än så)

Så tillbaka till mitt stycke om att man själv måste ha upplevt eller hoppat för att kunna inspirera andra.

Jag befinner mig just nu i St:Peterburg. I Ryssland. På ett 3 dagars besök. Ja det stämmer. I denna stad som just nu bojkottas av en hel värld för vad de gör mot Ukraina. Så rätt. Så sant. MEN… som jag skrev i början. Kvinnors fertila ålder stannar inte upp för att världen drabbas av varken Corona eller av krig!! Kvinnor har fått stryka på foten tillräckligt. I min värld.
Olga Kliniken och Olga själv, som jag nu haft turen att känna i mer än 5 år, har ägnat större delen av sitt liv för att hjälpa människor och därmed grundat en utav de mest framgångsrika fertilitetsklinikerna i världen. Kvinnor har i många år vallfärdat just hit för att få ovärderlig hjälp.

Olga kliniken lider just nu stora förluster pga av ett krig som de flesta ryssar inte bett om. Sorgligt på så många olika nivåer. Och bakom varje krig finns det civila människor, på båda sidor, som lider oerhört.

Vad är det egentligen för skillnad på paniken hos en 50 åring som desperat söker hjälp med att få barn i sista minuten eller hos en människa som inte vill gå ut och kriga för sitt land och istället försöker fly landet!? Inte mycket! Vi har alla ett liv. Men olika mål. Alla lika viktiga. Oavsett omständigheterna.

Så. Jag är här på besök för att se med mina egna ögon. För att själv ta reda på hur man kan resa hit på bästa sätt. För att bilda mig en egen uppfattning. För att sedan ärligt och med mitt hjärta kunna fortsätta inspirera. I krig eller inte. Kampen fortsätter. För så många.

För att förtydliga vill jag skriva igen att jag fördömer detta krig på alla sätt. Det Ryssland gör mot Ukraina är inte ok någonstans. Men. Det har inget med just människors fortsatta längtan efter barn att göra. En utav de bästa klinikerna råkar bara ligga i Ryssland.

Så kvinnor. Fortsätt dra på er eran krigar utrustning och våga. Livet är för kort för att vänta. Vem vet vad som händer imorgon. Följ ert eget hjärta.

Tess från St:Petersburg.

(Med hopp om att fortsätta inspirera kvinnor till stordåd och tro på sig själva. På riktigt.)

När jag postar detta är jag på väg tillbaka. Precis tagit oss förbi den ryska gränsen in i Narva (Estonia). Ett äventyr i sig. Drama. Höll på att missa flyget från Tallinn till Stockholm vid kl. 19 i kväll men med lite list och tur är vi nu på bussen och kommer med all sannolikhet att hinna tillbaka i tid till flyget. Lite för spännande kanske. Men vad är väll ett liv värt utan en visst mått av mod och tillit!

Tacksam! ⭐️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."