GALA magasin
You Are Reading
Keyyo tävlar i 1 mot Sverige för Världens barn
0
Film & TV

Keyyo tävlar i 1 mot Sverige för Världens barn

På fredag kl 20.00 kliver Kristina ”Keyyo” Petrushina in som tävlande i ”1 mot Sverige” där hon har en chans att vinna upp till 50 000 kronor för Världens barn. I direktsändning ska hon svara på kluriga frågor utifrån olika experiment, som leds av Farah Abadi och Erik Ekstrand. Till sin hjälp i studion har hon Ahmed Berhan, Sofia Dalén, Clara Henry och Hampus Hedström.

– Det är en ära att vara med i 1 mot Sverige och försöka få in pengar till Världens barn! Jag har med mig mina kluriga kompisar Clara Henry och Hampus Hedström också som ska försöka hjälpa mig att gissa rätt. Det ska bli väldigt spännande att tävla i direktsändning och möta hela Sverige i DUO-appen, säger Kristina ”Keyyo” Petrushina.

Dryga timmen efter startskottet för Världens Barn på fredag sänds den direktsända frågesporten 1 mot Sverige med Babben Larsson som programledare. Kristina ”Keyyo” Petrushina kliver in som tävlande och några av frågorna som hon ska klura på är:  Hur mycket äter egentligen en häst? Hur högt kan legoproffsen David Gustafsson och Vidar Olsson (vinnare i Lego Masters) bygga på fyra timmar? Hur lång tid tar det för tävlingscyklisten Sara Penton att komma ikapp Sveriges näst snabbaste man, Dennis Otieno?

Radiohjälpens rikstäckande insamling Världens Barn firar 25 år och SVT kommer att uppmärksamma detta med tre sändningar. Den direktsända tv-galan sänds fredag 7 oktober, vilket innebär att 1 mot Sverige tar paus vecka 40 och återkommer igen fredag 14 oktober. Då är det läkarstudenten Hannes Forsberg Asp från Örebro som tävlar i studion, med Camilla Hamid och Markus Granseth till sin hjälp i kändispanelen.

SVT1 och SVT Play fredag 30 september kl. 20.00: 1 mot Sverige.

Foto: Ulrika Malm/SVT