GALA magasin
You Are Reading

Fira internationella Margarita-dagen!

0
Mat & dryck

Fira internationella Margarita-dagen!

Margarita

Grattis alla Margarita-älskare, idag är det International Margarita day! Passa på att sätt guldkant på vardagen med en saltkantat Margarita och en het Chili sin Carne.

Varje år den 22 februari hyllar vi den klassiska drinken Margarita, som kännetecknas av dess perfekta kombination av surt och salt. En klassisk Margarita innehåller tequila, Cointreau, limejuice och en rimmad saltkant. Drinken sägs bära på en tragisk kärlekshistoria, av en bartender vars kärlek för en vacker dansös lämnades obesvarad. Han skapade då drinken som fick komma att bära hennes namn, Margarita.

När vi inte kan fira tillsammans på samma sätt går det lika bra att unna sig själv, eller tillsammans med någon närstående, en mexikansk afton i sann Margarita-anda. Smutta på Margaritas och laga Filip Poons färgstarka Chili sin Carne, till tonerna av Mariachi-musik till exempel. Recept hittar du här nedan:

Margarita

Recept på en klassisk Margarita:

Ingredienser:

4 cl tequila

2,5 cl Cointreau

2 cl limejuice

Flingsalt

Så här gör du:

Skaka alla ingredienser tillsammans med en stor iskub
Fukta kanterna av ett glas med lime och rulla i saltet
Sila upp drinken i glaset och garnera med en limeklyfta

Chili sin carne

Recept på Chili sin Carne:

Räcker till: 4 portioner
Tillagningstid: ca 20 min

Ingredienser:

4 st skivade vitlöksklyftor

2 st finhackad gul lök

1 tärnad zucchini

1 paprika, tärnad
1 finhackad röd chili

2 tsk spiskummin

3 tsk paprikapulver

1 tsk malet bryggkaffe
400 g vita bönor

400 g kidneybönor

2,5 dl vatten

2 burk krossad tomat

2 dl gräddfil

1st kruka koriander

Så här gör du:

Hacka alla grönsaker och fräs i rapsolja med kryddor, salt, peppar och kaffe.
Tillsätt krossad tomat och vatten, låt koka på medelvärme i 5 min.
Lägg i bönorna och låt puttra i 5 min.
Servera med gräddfil och koriander.

 

För mer inspiration, besök http://www.margarita.se

Dela gärna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •