GALA magasin
You Are Reading
En ny twist på sommarfavoriten
0
Mat & dryck

En ny twist på sommarfavoriten

Den syrliga sommarfavoriten rabarber hittar vi ofta i efterrätter, drinkar och nu även i shots – som till många sätt är en blandning av de två förstnämnda. Denna sommaridylliska avec bjuder på vanilj, rabarber och fluffig lättvispad grädde.
Har du en rabatt full med rabarber hemma, trots pajbak och saftande? Då kanske årets sommarnyhet från Licor 43 kan vara något för dig. Rabarbershoten är en delikat efterrättsavec som, likt pajen, bjuder på en perfekt blandning av sött och syrligt, för att sedan omfamnas av ett luftigt lager lättvispad grädde.

Så här gör du en Rabarbershot med Licor 43:
Köp färdig eller gör en egen rabarberkompott genom att skala och skär rabarber i ca 2 cm stora bitar. Koka sedan upp rabarber och vatten på svag värme i en kastrull tillsammans med kardemumma och socker. Låt svalna.
Fyll ett shotglas med 1 del Licor 43 och placera sedan ett lager av den svala rabarberkompotten.
Toppa med lättvispad grädde, servera och skåla!

Kort om Licor 43
Varumärket föddes som en hantverksmässig likör i den lilla staden Cartagena i södra Spanien. Man använder idag liksom då 43 valda örter och kryddor som återfinns i medelhavsområdet för att åstadkomma önskad komplexitet. Cartagena är fortfarande platsen där all världens Licor 43 produceras. Likören som håller 31% passar utmärk att avnjuta som den är, med is eller tillsammans med nybryggt kaffe.