GALA magasin
You Are Reading
En kärlekssaga
0
Blogg - Leif Schulman

En kärlekssaga

L´Amour 1970. Kärleken 1970.  Så heter en ny butik på shoppinggatan Rue d´Antibes i Cannes.

Det låter för bra för att vara sant, åtminstone för oss. 1970 var året då vi blev kära och flyttade ihop. L´amour 1970, kärlekens år.

Att det hände i Paris gjorde ju inte saken sämre, Paris är inte för inte kärlekens stad. Men jag hade blivit kär i Ann även i Säffle eller Borås, men nu råkade det hända i Paris.

Vi reste dit tillsammans med några vänner, en grupp på sju eller så- vet inte så noga, jag minns bara oss. Det tog bara ett dygn och så var det hänt. L´amour 1970. Det var april, det var vår och allt var lätt. Och det var kärlek.

50 år sedan i år. L´amour 2020. Kärleken består. Vi har bara återvänt till Paris en gång. Nu är det Cannes som gäller. Här har vi varit i 40 år. Paris, Stockholm, Cannes. Kärleken är lika stark.

Och så kommer vi ner till Cannes under vårt jubileumsår och här finns en ny butik som heter ”L´amour 1970”!  Att de sedan bara säljer solglasögon spelar ingen roll. Märket heter Jimmy Fairly, fransktillverkade handgjorda modeller. Vi gick in och Ann köpte ett par solglasögon till min födelsedag. Expediten älskade vår historia och tog en bild på oss framför butiken snygga logga. L´amour 1970. Vive l´amour! Länge leve kärleken!

Paris 1970. 5 april. Vår första dag tillsammans.