GALA magasin
You Are Reading
Emelie Schepps bästsäljare blir tv-serie!
0
Nöje

Emelie Schepps bästsäljare blir tv-serie!

2023 är Emelie Schepps år: Hon firar 10 år som författare, thrillerdebuten ”Märkta för livet” firades under våren med en jubileumsutgåva av Norstedts förlag och snart lanseras även tv-serien Jana – Märkta för livet på Viaplay.

2013 publicerade Emelie Schepp sin första roman ”Märkta för livet” och sålde boken på egen hand i över 40 000 exemplar. Därmed blev hon en av Sveriges mest framgångsrika självpublicerade författare. Sedan dess har hennes serie om Jana Berzelius sålt i över 3 miljoner exemplar världen över och rättigheterna har sålts till över 30 länder. Emelie Schepp utsågs till Årets Deckarförfattare tre år i rad – 2016, 2017 och 2018.

2023 firar Emelie Schepp 10 år som författare. Då släpps också en jubileumsutgåva där Emelie har vässat historien och lagt till nya kapitel.

– Emelie Schepp är ett fenomen i svensk litteratur. Med envishet och professionalism byggde hon på egen hand upp en av de mest framgångsrika kriminalserierna – en serie som dessutom fortsätter att skörda stora framgångar för varje ny del som släpps säger Håkan Bravinger, litterär chef på Norstedts förlag

– Jag publicerade ”Märkta för livet” på eget förlag 2013. Då hade jag hade ingen aning om vad som väntade. Jag är så tacksam att jag har fått möjlighet att utveckla Janas karaktär under så lång tid. Att boken nu blir en TV-serie på Viaplay är jag otroligt hedrad och lycklig över säger Emelie Schepp.

Jana – Märkta för livet blir Viaplays nästa stora satsning och regisseras av film- och serieveteranerna Felix Herngren och Henrik Björn. Serien baseras på den första boken i författaren Emelie Schepps bästsäljande serie om åklagaren och före detta barnsoldaten Jana Berzelius. Serien i sex delar produceras av FLX och spelas in under hösten i Norrköping och Stockholm.

– Emelie Schepp har skapat en helt unik värld kring Jana Berzelius. Böckerna är sprängfyllda av intressanta karaktärer och nagelbitande historier som det har varit otroligt lustfyllt att få sätta tänderna i. Våra uttryck som serieskapare har smälts samman under en fantastiskt rolig och kreativ process. Resultatet är ett mustigt spänningsdrama som vi hoppas både roar och berör, säger Felix Herngren och Henrik Björn, regissörer för serien.

Foto: Thron Ullberg/Norstedts