GALA magasin
You Are Reading
Di Leva tillbaka med ny poplåt på svenska
0
Musik & Teater

Di Leva tillbaka med ny poplåt på svenska

Thomas Di Leva

Det är två år sedan Di Leva släppte en ny låt på svenska. Låten är skriven och producerad av Thomas Di Leva. Som medproducent har han Anders Lundström (Carola, The Ark, Uno Svenningsson m.fl.). Thomas skrev låten och spelade in sång, piano och beats i sin studio ”Yogi Cave”, innan han skickade den vidare till Anders för kompletterande synthar och slutmix. Singeln har adderats till några av landets populäraste spellistor på spotify som; ”New Music Friday”, ”Aktuellt” m.fl. och är nu släppt

– Låten ”Faller” kom till mig som en blixt från klar himmel och slog ner nu mitt under studioinspelningarna till mitt kommande engelska konceptalbumet ”The Hybrids” som är planerad att släppas under 2021, men jag kunde inte låta bli nya låten på den måste ut nu och först, jag har längtat och det var ett tag sedan jag släppte något på svenska, berättar Di Leva.

Parallellt gör Di Leva succé med sitt egna livestreaming program ”Digital Fika” som sänds varje torsdag på Facebook, med närmare 25 000 tittare per avsnitt och har på kort tid blivit ett mycket uppskattat återkommande program där tittarna kan aktivt medverka med personliga samtal och ställa frågor i direktsändningen.

– Det har blivit väldigt omtyckt för att många därute känner sig ensamma, isolerade och sorgsna i den rådande pandemin och situationen. Det är också väldigt uppskattat och folk kan ringa in direkt i programmet och samtala och ta upp frågeställningar, plus att jag hela tiden har en dialog med min publik och utformas tematiskt från avsnitt till avsnitt. Detta är så roligt och uppskattat, säger Di Leva

Thomas Di Leva, rymdblomman från Gävle, är en av svensk pophistorias mest kända artister och låtskrivare. Med flera klassiska svenska hits som ”Vem ska jag tro på?”, ”Vi har bara varandra”, ”Miraklet” och ”Vad är frihet?”. Han sätter ord på det vi alla känner men kanske inte kan förklara och hans kärleksfulla uppenbarelse inspirerar och fyller oss med kärlek, hopp, gemenskap och tro. Thomas Di Leva är med 22 album och hundratals TV- framträdanden ständigt lika aktuell och alltid i rörelse.

Efter över 30 års turnerande för fullsatta salonger och festivaler känns den en gång så ”udda fågeln” nu som en självklarhet. I höst aktuell med nya poplåten ”Faller”!

Foto: Mattias Edwall