GALA magasin
You Are Reading
Denise Rudberg: ”Jag har ägnat hela mitt liv åt att fly från verkligheten”
0
Nöje

Denise Rudberg: ”Jag har ägnat hela mitt liv åt att fly från verkligheten”

Denise Rudberg

Sedan debuten år 2000 med ”Väninnan” har Denise Rudberg gett ut ett 30-tal romaner och sålt cirka 4 miljoner böcker. 2020 kom den tionde boken om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff samt andra delen i serien ”Kontrahenterna”, om kvinnliga kodknäckare i andra världskrigets Sverige. Denise Rudberg har också skrivit flera ungdomsromaner och är krönikör i SvD Perfect Guide. Idag har turen kommit till Denise att sommarprata i radions P1.

– I över tjugo år har jag ägnat mig åt eskapism. Som författare har jag skapat och kontrollerat mina egna påhittade världar. Men i mitt Sommarprogram tänker jag i stället ägna mina 90 minuter åt att befinna mig i verkligheten. En verklighet jag ägnat hela mitt liv åt att fly ifrån.

 

Foto: Mattias Ahlm/SR