GALA magasin
You Are Reading
Då blir det premiär för ”Chess på svenska”
0
Musik & Teater

Då blir det premiär för ”Chess på svenska”

Chess på svenska

”Chess på svenska” med Loa Falkman och Shirley Clamp flyttar fram till sommaren 2021. Premiären blir den 11 juni på Helsingborgs Arena.

Chess är ett av alla de kulturevenemang som drabbades av coronaepidemins nedstängningar i våras. Men produktionsbolaget Sinne & Scen AB gav aldrig upp.

– Vi måste vara modiga och känna förhoppningar för framtiden. Det är vårt ansvar inom scen- och kulturvärlden. Konsten och kulturen har alltid fört samhället framåt i kristider, säger Peter Lindholm, producent på Sinne & Scen AB.

Det är en stjärnspäckad ensemble som intar Helsingborgs Arena; Shirley Clamp, som efter 20 år som folkkär artist, gör sin musikaldebut.

Rutinerade, mångsysslande legendaren och operasångaren Loa Falkman gör rollen som Molokov. Radio- och tv-ikonen Gert Fylking gör sin första sångroll någonsin på en musikalscen.

De två schackduellanterna från öst och väst spelas av musikalstjärnan Alexander Lycke och operasångaren Kalle Leander. Dessutom debuterar Helsingborgs eget stjärnskott Alma Bengtsson.

– Det här blir en farligare, svartare och modernare föreställning, utlovar regissör Sven Holm.

”Chess på svenska” spelas på Helsingborgs Arena 11-20 juni 2021.

Foto: Peter Knutson