GALA magasin
You Are Reading
Christer Lindarw tilldelades årets hederspris på Barncancergalan – Det svenska humorpriset
0
Nöje

Christer Lindarw tilldelades årets hederspris på Barncancergalan – Det svenska humorpriset

Christer Lindarw

Igår kväll ägde den sjunde årliga Barncancergalan – Det svenska humorpriset rum och satte barncancer i fokus med syfte att uppmana till att stödja Barncancerfondens livsviktiga arbete. Samtidigt prisades några av Sveriges främsta humorister när åtta Papphammar-statyetter delades ut. Carina Berg och Pernilla Wahlgren ledde kvällens gala med gripande livsöden och känslosamma framträdanden från Anis Don Demina och Myra Granberg. Årets hederspris tilldelades artisten Christer Lindarw.

Christer Lindarw

Barn och cancer hör inte ihop. Tusentals människor engagerade sig under årets Barncancergalan – Det svenska humorpriset och valde att bli Barnsupporter och stödja Barncancerfondens livsviktiga arbete. Tillsammans kommer de på sikt att bidra med över 30 miljoner kronor i kampen mot barncancer.

– Jag känner en oerhörd tacksamhet och stolthet en kväll som denna. Årets upplaga av Barncancergalan – Det svenska humorpriset blev en värmande och berörande kväll, där alla som har engagerat sig har bidragit till kampen mot barncancer, säger Sanny Ekstrand, Operativ chef Discovery Networks Sweden. Jag vill rikta ett innerligt tack till alla inblandade – inte minst de medverkande familjerna som så modigt och öppenhjärtigt delat med sig av sina erfarenheter och livsöden, och till alla tittare som engagerat sig under årets viktigaste kväll. Det stödet är ovärderligt och gör skillnad på riktigt.

– Kvällens engagemang visar prov på att vi är många som är överens – barn och cancer hör inte ihop. Till alla där hemma som varit med oss ikväll och som valt att bli Barnsupporter – till er vill jag säga ett varmt och innerligt tack. Vi vill att fler barn ska överleva cancer och att de familjer som drabbas ska få det stöd de behöver både under och efter behandling, varenda barnsupporter som anmält sig ikväll gör stor skillnad i det arbetet, säger Anne Bergsten, projektledare för galan på Barncancerfonden.

Under kvällen delades Det svenska humorpriset ut till några av de humorister som bjudit på läkande och välgörande skratt under det gångna året. Priset, i form av en bronsstatyett föreställande Gösta Ekmans ikoniska rollfigur Herr Gunnar Papphammar, delas sedan 2015 årligen ut till Sveriges främsta inom humor på film, tv, scen och webb.

Hederspriset till Gösta Ekmans minne tilldelades i år Christer Lindarw.

– Jag är väl mest känd för glitter och glamour i våra After Dark-shower. Därför blev jag lite extra rörd och extra glad för att juryn, med det här priset, också lyfte fram de humoristiska nummer jag hittat på under årens lopp. Och extra mycket känns det att det är Gösta Ekmas hederspris. Gösta Ekman tycker jag är den största svenska komiska skådespelare som vi haft. Inte minst med Papphammar-rollerna. För att han använde sig av fysisk komik, säger Christer Lindarw och fortsätter:

– Sist men inte minst vill jag tacka vår After Dark-publik som har varit så trogen och så lojal mot oss i alla år.

Under galan framförde Anis Don Demina en ny version av låten ”Så länge du lever” ackompanjerad av Base 23 barnkör, och Myra Granberg med låten ”Tills mitt hjärta går under” till ett känsloamt in memoriam-bildspel.

Carina Berg och Pernilla Wahlgren

Här är alla vinnare av Det Svenska Humorpriset 2021:

Hederspriset till Gösta Ekmans minne: Christer Lindarw

Årets humorprogram: Trevlig helg

Årets komedi: Dips

Årets kvinnliga komiker: Johanna Nordström

Per Andersson

Årets manliga komiker: Per Andersson

Årets humorpodd: Flashback Forever

Årets humorklipp (framröstad av Aftonbladets läsare): Freudian Slip Productions – Coronakriget

Barnens pris (framröstad av barn på Barncancerfonden.se): Kokobäng

Juryn utgjordes av: Hans Rosenfeldt (manusförfattare), Anna Granath (komiker), Parisa Amiri (programledare), Peter Nyrén (chef Kristallen), Fritte Frittzon (komiker) Zinat Pirzadeh (komiker) David Druid (komiker), Melody Farshin (komiker) samt juryns ordförande Anne Bergsten (varumärkeschef för Barncancerfonden).

Juryn för ”Årets humorpodd” utgordes av: Ola Ljungstedt (grundare Poddtoppen), Malin Collin (journalist), Farah Abadi (programledare).

Prisutdelare var: Linnea Henriksson (i kategorin: Hederpriset) Henrik Schyffert (i kategorin: Årets humorprogram), Felix Herngren (i kategorin: Årets komedi), Parisa Amiri & Anna Granath (i kategorin: Årets kvinnliga komiker) Marika Carlsson (i kategorin: Årets manliga komiker), Shanti Rydwall-Menon (i kategorin: Årets humorpodd), Carina Berg (i kategorin: Årets humorklipp) Keyyo samt barn ur Barncancerfonden (i kateogrin: Barnens pris).

Barncancergalan – Det Svenska Humorpriset producerades av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Discovery Networks och sändes direkt från Berns salonger i Stockholm på Kanal 5 och discovery+ måndagen den 27 september 2021.

Foto: Linnéa Ranje, discovery+ och SVT