GALA magasin
You Are Reading
Dotter och Anton Ewald till final i Melodifestivalen
0
Nöje

Dotter och Anton Ewald till final i Melodifestivalen

Dotter och Anton Ewald

Förhandsfavoriterna Dotter och Anton Ewald gick direkt till final i Melodifestivalen. Anton var rörd till tårar efteråt.
– Jag trodde jag skulle åka ut, säger han.

Dotter snubblade på målsnåret ifjol då hennes låt ”Bulletproof” hamnade på andra plats i finalen. Nu får hon en ny chans med sin kraftfulla ”Little tot”.

Direkt efter programmets slut var Dotter jublande glad, men erkänner att omröstningen var svettig.

– Jag var inte nervös för att sjunga, men när man står där och väntar på om man ens går vidare i första ronden… Det är en jobbig känsla. Jag har ju stått där och åkt ut tidigare, säger Johanna ”Dotter” Jansson på presskonferensen efteråt.

Dotter får sällskap av en annan förhandsfavorit. Anton Ewald kammade hem den andra finalplatsen med sitt dansfokuserade nummer ”New religion”. Det är tredje gången Ewald deltar i Melodifestivalen, senast var 2014.

Anton var rejält omskakad när han mötte pressen efteråt.

– Det är väldigt överväldigande, jag är mållös. Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag att jag skulle åka ut. Det var länge sen jag syntes så jag var rädd att folk inte skulle uppskatta mig.

Vidare till andra chansen

Debutanten Frida Green tog hem den ena platsen med låten ”The Silence”. Frida har tidigare medverkat i Idol 2020 men åkte då ut under kvalveckan. Inför kvällens tävling fick hon ta ledigt från matbutiksjobbet i Ystad.

– Nu ska jag hem och har tagit ledigt på måndag. Jag jobbar inte förrän på torsdag, säger hon till SVT.

Den andra Andra chansen-biljetten gick till tävlingens mest rutinerade underhållare. Artisterna och skådespelarna Eva Rydberg och Ewa Roos skrällde med sin ”Rena rama ding dong”, kanske tävlingens mest udda bidrag – med mycket humor och med dansare utklädda till seniorer.

Antal röstande: 581 410

577 180 kronor samlades in till Radiohjälpen

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Info: SVT