GALA magasin
You Are Reading
Charterresa till land nummer 64 – Kap Verde
0
Blogg - Nicole Schulman

Charterresa till land nummer 64 – Kap Verde

Två saker ska jag sluta med när och om pandemin är över: shoppa på nätet och åka på charter. Nåja det sistnämnda har visserligen sina fördelar. Smidiga direktflyg och man slipper planera sin transfer. Man stänger av hjärnan och hänger på. Sen träffar man roliga karaktärer också. Mannen i raden bredvid oss på Ving-flyget ner till Kap Verde börjar sjunga arior i ren uttråkning sedan frugan däckat efter ett intensivt förfestande. Tilläggas bör att flyget lyfte 8.30 på morgonen… Personalen ombord är mindre road, speciellt som hans munskydd sällan är på.
Sju timmars flyg senare har jag trots grannens fyllesång hunnit med två bra filmer (In the Heights och Crazy Rich Asians) samt en god förbeställd måltid bestående av kalvfärsjärpar med mos.

Tom hotellpool. Fullt i solstolarna men ingen som badade idag pga kallt och blåsigt. Nåja drygt 20+ men kyligt med blåsten på det.

En lång kö på ön Sals flygplats för att visa upp negativt covidtest och passet väntar oss efter landning, men sen sitter vi äntligen i den slitna charterbussen med de käcka reseledarna för transport till Oasis Salinas Sea hotell 20 minuter bort. Kap Verde består av flera öar varav merparten faktiskt är lika gröna som namnet antyder. Sal dit alla internationella flyg ankommer är dock platt som en pannkaka med noll växtlighet. Jag gissar att det är billig mark och fina stränder som har gjort att just detta blivit landets turistcentrum.

Spritreklam i sand på den långa fina stranden.

Jag och Erica har alltid tur med våra hotellbokningar. Precis som när vi var på Maldiverna förra året har vi har bokat ett dubbelrum men bett om separata sängar. Precis som då får vi varsitt rum istället! Då vi även bokat all-inclusive ”ringmärks” man vid incheckningen med ett plastarmband. Informationen om vad som faktiskt ingår och var man äter är bristfällig men hunger och luktsinne leder oss till en buffé med eftermiddagssnacks. Senare lyckas vi hitta en qr-kod som leder till en sida med information om övriga måltider och restauranger. Papper med utskriven information verkar ha försvunnit i och med pandemin, om inte förr. Nu under dag två har vi faktiskt till och med lyckats använda de kuponger vi fick vid incheckningen till att boka a la carte-måltider tre av dagarna. Ett är säkert, vi kommer inte att gå hungriga och törstiga härifrån.