GALA magasin
You Are Reading
Här är artisterna för Världens Barn
0
Film & TV

Här är artisterna för Världens Barn

Världens barn

Timbuktu med J-Son, Daniel Adams-Ray och Erik Lundin, Tusse och Sabina Ddumba, Eva Dahlgren kommer sjunga Årets TV-gala Tillsammans för Världens Barn. Dessutom sjunger Clara Klingenström i Startskottet och Amena Alsameai i summeringen.

Världens Barn är Sveriges största insamlingskampanj för utsatta barn i världen, och har sedan starten 1997 samlat in mer än 1.7 miljarder kronor. Programmet består av tre direktsändningar i SVT. Startskottet fredag den 24 september med Sofia Rågenklint. TV-galan Tillsammans för Världens barn fredag den 1 oktober och slutligen summeringen söndag den 3 oktober som leds av Anne Lundberg

Tillsammans för världens barn

Här är listan på artister för de tre programmen:
Världens Barn – startskottet fredag 24 september 18.45-19:30 i SVT1 (Direktsändning)

Clara Klingenström

Framför sin nya starka låt ”Liv”.

Clara slog igenom stort i Melodifestivalen under våren med sin ”Jag behöver inte dig idag”.
I sensommar och höst har hon hörts mycket med låten ”Liv”.

Tillsammans för Världens Barn fredag 1 oktober 20.00-22:00 i SVT1 (Galan, direktsändning)

Tusse och Sabina Ddumba

Ett unikt duettmöte mellan årets mest omtalade artist, Tusse, och Sveriges främsta soulartist Sabina Ddumba – som framför den starka soulgospellåten ”Stand up” med ett starkt budskap om frihetskämpen Harriet Tubman, från Amerikanska storfilmen ”Harriet”.

Timbuktu med J-Son

En av Sveriges mest folkkära och vältaliga artister, Timbuktu, framför sin låt ”Dumba nengue” tillsammans med sin rap-kollega Julimar ”J-Son” Santos. ”Dumba nengue” betyder ”var alltid redo att springa” och handlar om att växa upp i en miljö där man ser annorlunda ut än de flesta andra och sticker ut kulturellt, och där man ständigt måste vara redo att springa från hotfulla situationer i livet.

Eva Dahlgren

Framför en stark låt, ”Drömmarna och muren” från sitt 30-årsjubilerande hyllade album ”En blekt blondins hjärta” – En låt om att riva ner murar mellan människor och kulturer och förenas.

Daniel Adams-Ray och Erik Lundin

Framför sin låt ”Tunna kläder” om uppväxten, att flytta till Sverige från Afrika, eller att växa upp med en annan kultur och se annorlunda ut och hitta sig själv i sitt nya hemland.

Världens Barn – summeringen söndag 3 okt. 18.15-19:00 i SVT 1 (Direktsändning)

Amena Alsameai
Framför en tolkning av artisten Aurora’s världshit ”Runaway”.

Aktuell och omtalad och omskriven i IDOL-tävlingen på TV4 med över 10 miljoner visningar på sociala-medier appen tik-tok. Amena flydde med sin familj från krigsdrabbade Jemen och hamnade till slut i Vimmerby i Sverige. Hennes röst, hennes historia och utstrålning har gjort henne välkänd i Sverige och utanför Sveriges gränser den senasten månaden.

Radiohjälpens insamling Världens Barn är ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio, många svenska civilsamhällesorganisationer och inte minst 45 000 frivilliga runt om i landet. Sedan starten av Världens Barn 1997 har svenska folket samlat in mer än 1,7 miljarder kronor till behövande barn runt om i världen. Världens Barn jobbar med att förbättra förutsättningarna för de barn som lever i utsatthet och fokuserar på hälsa, skola och trygghet.

Foto: Therese Öhrvall, Dennis Wernersson, Blixten&Co, Yasha Hamidian, Emilie Olsson Lignell, Gustav Ike/SVT Press