GALA magasin
You Are Reading
Camilla Läckberg tillbaka med ny tv-serie
0
Film & TV

Camilla Läckberg tillbaka med ny tv-serie

Vad gör du när du måste välja mellan familj och förbjuden kärlek? Det är bara ett av alla dilemman som våra karaktärer kommer ställas inför i Viaplays nya originalserie Strandhotellet. Såpornas drottning Camilla Läckberg är tillbaka med en ny spännande serie om omöjlig kärlek och rivalitet. Inspelningarna drar igång idag i idylliska Varberg.

Efter deckardrottningen Camilla Läckbergs succéserie Lyckoviken på Viaplay är det dags för en ny krimkryddad såpa om gammal och förbjuden kärlek, familjerivaler och säkerligen en och annan mordgåta. I Strandhotellet får vi följa de två rivaliserande familjerna Grip och Gyllenmark i kuststaden Saltsjövik.

– Såpa är en otrolig genre, och något man som tittare verkligen kan leva sig in i. Jag är så glad att få göra detta med Viaplay och tillsammans kunna bjuda in till en sådan vacker plats som Saltsjövik. Men som alla såpa-fantaster vet ligger det ofta något annat på lur under den vackra idyllen. Det är dags för tittarna att sätta tänderna i en ny såpa, nya spännande karaktärer och nya intriger, säger Camilla Läckberg.

Strandhotellet inleds när hotellägaren Werner Gyllenmark firar sin 60-årsdag. Alla är inbjudna; Werners barn, hans exfru och alla anställda som arbetar på hotellet. Till och med Werners ärkefiende Egil Grip står på gästlistan.

Men firandet slutar abrupt med en olycka, som inte bara påverkar gästerna – utan hela Saltsjövik. Och frågan väcks om det verkligen var en olycka. Hemligheter, som invånarna i kuststaden gör allt i sin makt för att dölja, börjar sakta komma upp till ytan.

– Vi är så otroligt glada och stolta över att kunna erbjuda ännu en såpopera av Camilla Läckberg på Viaplay – och att vi har tagit genren till ännu en nivå. Strandhotellet bjuder på kärlek, rivalitet och intriger och som alltid när Camilla är inblandad finns risken att inte alla kommer levande ur denna spännande berättelse. Jag är övertygad om att Strandhotellet kommer ge våra såpa-älskande tittare allt och lite till, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Viaplay Group.

Inspelningarna av Strandhotellet drar igång idag och kommer till Viaplay 2023.

Foto: Karin Törnblom/Viaplay