GALA magasin
You Are Reading
Här är de 12 deltagarna som gör upp om titeln Sveriges Mästerkock 2022
0
Film & TV

Här är de 12 deltagarna som gör upp om titeln Sveriges Mästerkock 2022

Sveriges Mästerkock 2022

Onsdagen den 26 januari tar 12 nya amatörkockar klivet in i mästerkocksköket för att göra upp om den prestigefulla titeln. Årets säsong är full av med oväntade ingredienser i form av spännande gäster, överraskande moment och nya tävlingar.

Efter att ha tagit sig igenom audition och slutkval i Gävle intar deltagare från hela Sverige under våren de eftertraktade mästerkocksköken för att försöka imponera på juryn med sina matlagningskunskaper. Varje vecka gör de upp i nya spännande tävlingsmoment där den hårda men rättvisa juryn, bestående av smakexperten Mischa Billing, rutinerade domaren Markus Aujalay och stjärnkocken Tom Sjöstedt, ska bedöma deras prestation. Förutom titeln som Sveriges Mästerkock 2022 kammar vinnaren hem ett eftertraktat kokbokskontrakt med Bonnier fakta.

Sveriges Mästerkock 2021

Tom Sjöstedt anslöt som ny jurymedlem 2021 och börjar nu känna sig varm i kläderna.

– Sveriges Mästerkock är ett väldigt roligt program att vara en del av och nu börjar jag känna mig riktigt rutinerad med en säsong i bagaget. Årets deltagare är om möjligt vassare än någonsin och de gör det inte lätt för oss i juryn att bedöma vem som ska få lämna varje vecka, säger Tom Sjöstedt.

Precis som tidigare får utslagna deltagare en chans till revansch i programmet Efter stängning som visas direkt efter Sveriges Mästerkock på Sjuan och TV4 Play med start den Vecka efter vecka kämpar de utslagna deltagarna om vinsten, ett gästspel på restaurang Tegelbacken, men konkurrensen är tuff och domare Marcus Aujalay tolererar inga misstag.

– I den här tävlingen är det knivskarpa marginaler som avgör om du får åka hem eller stanna kvar. Det är kul att se deltagarna fortsätta kämpa och verkligen ta vara på den andra chans som programmet innebär, säger Markus Aujalay.

Sveriges Mästerkock sänds på onsdagar klockan 20:00 på TV4 Play och TV4.

Här är säsongens amatörkockar:

Adam Thulin, 21 år, cafébiträde, Katrineholm

Alexander Royson Lindgren, 39 år, arbetschef, Norrtälje

Amanda Cederblad, 33 år, receptionist, Spånga

Anja Allvin, 38 år, sjuksköterska, Klågerup

Fredrik Finn, 31 år, säljkoordinator, Gustavsberg

Helena Ekman, 47 år, VD på fastighetsbolag, Lidingö

Ida Ödmark, 28 år, biträdande restaurangchef på hamburgerrestaurang, Stockholm

Jimmy Guo, 30 år, copywriter, Stockholm

Malin Rosdahl, 37 år, chef för kundstrategi, Lidingö

Olivia Johansson, 29 år, platschef på gymkedja, Göteborg

Robert Peterson, 34 år, ingenjör, Sundbyberg

Sebastian Jogér, 25 år, student, Västerås

Foto: Gabriel Liljevall, TV4