GALA magasin
You Are Reading
Boksuccén ”Karma och Jonar” blir barnserie på Viaplay
0
GALA kidz

Boksuccén ”Karma och Jonar” blir barnserie på Viaplay

Karma och Jonar

De bästsäljande barnböckerna om de modiga vännerna Karma och Jonar blir animerad serie på Viaplay. Den nya originalserien är baserad på författaren Zelda Falkögas hyllade böcker med samma namn och handlar om ett storslaget äventyr – i en magisk värld. Karma och Jonar har premiär exklusivt på Viaplay under nästa år.

NENT Group fortsätter sin satsning på den yngre publiken och har under den senaste tiden introducerat flera populära barnserier på Viaplay, däribland en ny säsong av Fixi i Playland och YouTube-fenomenet Cocomelon. Nu stärks barnutbudet ytterligare med egna originalserien Karma och Jonar.

I åratal har Glimeria varit ett fridfullt land med en förtrollande skönhet, men sedan magiska och ondskefulla krafter intagit landet börjar himmelen att mörkna. De två tonåringarna Karma och Jonar upptäcker att de, trots sina rivaliserande familjer, måste ta mod till sig och samarbeta för att besegra ondskan.

Bakom de hyllade böckerna om Karma och Jonar står författaren Zelda Falköga, som är en pseudonym men också är namnet på en av karaktärerna i böckerna.

– Det är en stor ära att få se berättelsen om mina vänner Karma och Jonar byta skepnad och växa sig större i ett nytt medium. Jag längtar efter att få se illustratören Henric Aryees färgsprakande bilder komma till liv och att alla ska få uppleva det sagolika landet Glimeria på lika nära håll som jag har fått göra. Jag tror dessutom att den här serien, förutom att vara magiskt spännande, kommer att lära ut ett viktigt budskap, vikten av att visa mod och vara en god vän, säger författaren bakom pseudonymen Zelda Falköga.

Filippa Wallestam EVP och Chief Content Officer på NENT Group framhåller seriens många lager.

– Karma och Jonar är inte enbart en spännande berättelse utan den tar också upp viktiga ämnen som vänskap, självförtroende och utmaningar med att växa upp. Böckerna har blivit hyllade för sina vackra illustrationer och kärnfulla innehåll, vilket är något vi ska förvalta i vår serie. Vi har sedan tidigare ett väldigt omtyckt innehåll för barn och det är otroligt glädjande att snart även kunna erbjuda den här spännande äventyrsserien, säger Filippa Wallestam.

Viaplays originalserie Karma och Jonar riktar sig till barn i åldrarna 7 till 9 år och totalt släpps åtta avsnitt á 12 minuter. Första säsongen är baserad på den första boken i serien om Karma och Jonar, som ges ut av bokförlaget Bookmark.