GALA magasin
You Are Reading
Bingolotto flyttar tillbaka till lördagarna
0
Film & TV

Bingolotto flyttar tillbaka till lördagarna

Från och med 7 januari 2023 kommer Bingolotto att sändas på lördagar. Programmet får också en ny sändningstid: klockan 18:00-20:00 på Sjuan och TV4 Play.

Efter årsskiftet får Bingolotto en nygammal plats i tablån. Programmet byter sändningsdag från söndagar, som varit ordinarie sändningsdag sedan 2004, till lördagar. Samtidigt återvänder programmet till Sjuan där Bingolotto visades mellan åren 2008 och 2015. Den nya sändningstiden blir lördagar klockan 18:00 till 20:00 på Sjuan och TV4 Play.

Bingolottos Uppesittarkväll kommer även i fortsättningen att sändas på TV4. Det gäller även Bingolottos Nyårsbingo, Påskbingo och Midsommarbingo.

– Det är ett styrkebesked att Bingolotto, med mer än 30 år på nacken, fortsätter att locka en stor och trogen publik varje vecka. Två timmars Bingolotto i TV4 Play och Sjuan blir den perfekta starten på lördagskvällen och vår uttryckliga ambition är att bjuda på en ännu festligare tv-underhållning under många år framöver, säger Fredrik Arefalk, kanaldirektör TV4.

– Jag och Stefan är så taggade på detta. Känns som vi ska få förfesta med svenska folket med mer bingospel och mer tid att lära känna våra gäster. Helt enkelt ett längre partaj, säger programledaren Lotta Engberg.

Foto: Mattias Otterberg, TV4